Times of Suriname

Infantino belooft nieuw stadion

-

VOETBAL - FIFA-baas Gianni Infantino heeft gisteren op het presidenti­eel paleis officieel toegezegd te zullen helpen bij de bouw van een nieuw voetbalsta­dion. “Suriname verdient een nieuw stadion.” Infantino was gisteren op werkbezoek in Suriname. In de avonduren opende hij officieel het OwruCul-project.

Infantino zegt dat Suriname tot de voetballan­den in het Caribisch Gebied behoort. Daarom zal de FIFA de Surinaamse Voetbal Bond (SVB) helpen bij het opzetten van een stadion, wat heel belangrijk is om internatio­nale wedstrijde­n te spelen. De SVB zal het stadion niet cadeau krijgen, maar wel hulp krijgen. De financiële middelen zijn er en de bond moet daar gebruik van maken. De FIFA stelt per jaar USD 60 miljoen ter beschikkin­g voor de ontwikkeli­ng van de voetbalspo­rt. Volgens Infantino is dit driemaal meer geld dan vorig jaar. Hij ziet veel talent in het Caribisch Gebied dat verder ontwikkeld moet worden. De uitbreidin­g van deelnemend­e landen aan het Wereldkamp­ioenschap is ook een voordeel voor het Caribisch Gebied. Het gebied krijgt nu 6.5 WK-plaatsen in plaats van 3.5.

Ook vicepresid­ent (vp) Ashwin Adhin, die president Desi Bouterse vertegenwo­ordigde, zegt dat het nieuwe stadion prioriteit geniet bij de regering. Voor hem is het heel belangrijk dat Infantino dit heeft aangehaald. Adhin geeft aan dat de SVB al een plan klaar heeft liggen. “Als wij ervan uit moeten gaan dat er in 2018 een stadion moet zijn met alle faciliteit­en, dan moeten wij wel haast maken.” Volgens de vp is het nieuwe stadion wel haalbaar. De investerin­g kan volgens hem binnen acht jaar terugverdi­end worden. Het nieuwe stadion moet Suriname in de buurt van USD 27 tot 30 miljoen kosten. Ook voorzitter John Krishnadat­h van de SVB had het over het belang van een nieuw stadion. Hij zegt dat de SVB werkt aan het binnenhale­n van de financiële middelen.

 ??  ?? Vicepresid­ent Ashwin Adhin (r) ontvangt FIFA-baas Gianni Infantino op het presidenti­eel paleis.
Vicepresid­ent Ashwin Adhin (r) ontvangt FIFA-baas Gianni Infantino op het presidenti­eel paleis.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname