Times of Suriname

Barcelona krijgt pak slaag van Juventus

-

VOETBAL - Barcelona lijkt plaatsing voor de halve finale van de Champions League uit het hoofd te kunnen zetten. De Catalanen waren gistermidd­ag in Turijn niet opgewassen tegen Juventus: 3-0. Paulo Dybala scoorde twee keer voor de Italianen.

In de negen keer dat Juventus en Barcelona al tegen elkaar speelden, won Juventus vier en Barcelona drie keer. De Oude Dame voegde daar dinsdag dus een vijfde zege aan toe en de basis voor die overwinnin­g werd in de eerste helft gelegd, want bij rust keek de thuisploeg tegen een 2-0 voorsprong aan. Paulo Dybala opende na zeven minuten de score. De Argentijn ontving de bal in het strafschop­gebied van Juan Cuadrado, kon naar zijn links kappen en liet doelman Marc-André ter Stegen met een krullend schot in de verre hoek kansloos.

Even later werd Andrés Iniesta na een steekpass van Lionel Messi vrij voor Gianluigi Buffon gezet, maar de doelman redde met één hand. Die misser kwam Barcelona duur te staan, want één minuut later knalde Dybala zijn tweede van de avond tegen de touwen na een voorzet van Mario Mandzukic.

In de tweede helft viel die derde Turijnse treffer alsnog. Giorgio Chiellini won na een klein uur spelen bij een hoekschop het kopduel van Javier Mascherano en knikte via de verre paal raak: 3-0. De verdediger maakte pas zijn tweede Champions League-doelpunt en zijn eerste sinds oktober 2009, toen hij tot scoren kwam in het duel met Maccabi Haifa. De goal betekende overigens ook dat Barcelona dit seizoen al meer Champions League-doelpunten heeft geincassee­rd (twaalf) dan in zes van de zeven voorgaande toernooi-edities. Luis Enrique kon dan ook concludere­n dat zijn ingreep in de rust weinig had opgeleverd. Het bleef hierbij en Barcelona zal het in de return, die in Camp Nou gespeeld zal worden, niet gemakkelij­k krijgen tegen Juventus.