Times of Suriname

Monaco straft aangeslage­n Dortmund af

-

VOETBAL - Onder bijzondere omstandigh­eden heeft Borussia Dortmund gisteravon­d de eerste Champions League-kwartfinal­e verloren van AS Monaco. Een aparte sfeer, vanwege de aanslag op de spelersbus van Dortmund dinsdag, was voelbaar. Nee, het was duidelijk dat er een deken van emoties lag over het publiek, die zagen dat Monaco goed begon.

De Monegasken kwamen binnen twintig minuten op voorsprong tegen Die Borussen op Signal-IdunaPark. Op aangeven van Thomas Lemar zorgde Kylian Mbappé voor de openingsgo­al van de Monegasken. De goal leek in buitenspel­positie te zijn gemaakt, maar arbiter Daniele Orsato keurde het doelpunt goed. Het geluk had Borussia Dortmund niet aan haar zijde toen Sven Bender tien minuten voor de theepauze ook nog eens een eigen doelpunt maakte. De Duitse internatio­nal knikte een voorzet van Monaco knullig langs zijn eigen doelman Roman Bürki in de 35e minuut van de Champions League-kraker. In de tweede helft probeerde de equipe uit Westfalen zichzelf terug te knokken. Er werd met krachten gesmeten, terwijl de beroemde Gelbe Wand de thuisploeg naar voren toe dirigeerde. Shinji Kagawa vond middels een pass, na een opmerkelij­ke hakbal van Pierre-Emerick Aubameyang, Ousmane Dembélé. De Afrikaanse goalgetter hakte een voorzet richting de Japanner, waarna de Franse neo-internatio­nal het net vond.

Door een slechte pass van Piszczek in het laatste kwartier, werd Dortmund-goalie Burki opnieuw op de proef gesteld. Mbappé kende geen genade en strafte de fout genadeloos af. Omdat Kagawa een aantal minuten daarna nog de 2-3 maakte, mag Dortmund nog hopen op de halve finale.

(Goal)

??  ?? Sven Bender van Borussia Dortmund voorkomt dat Radamel Falcao een doelpunt maakt voor AS Monaco. (Foto: Nusport)