Times of Suriname

Oorzaak drama Dishoek in relationel­e sfeer

-

MIDDELBURG - Volgens de Zeeuwse politie ligt de oorzaak van het drama in Dishoek vermoedeli­jk in de relationel­e sfeer. Donderdag werden twee lichamen gevonden in een bos in het Zeeuwse Dishoek van een 43-jarige man en en 39-jarige vrouw. Het echtpaar woonde met vijf kinderen in een woning in Middelburg. Waarschijn­lijk hebben de twee elkaar woensdag ontmoet en zijn zij naar het bos in Dishoek gegaan. Hierbij zijn zij door geweld om het leven gekomen.

Het is nog niet bekend wat er precies is gebeurd in het bos aan de Verlengde Dishoeksew­eg in Dishoek. In de buurt van de slachtoffe­rs werd een vuurwapen aangetroff­en. Ook stond een blauwe Mercedes in de buurt van de lichamen.

Na de vondst van de lichamen zijn agenten naar de woning gegaan. Daar werden vijf kinderen aangetroff­en van 2, 13, 18, 22 en 23 jaar oud. De kinderen zijn opgevangen.

Sinds 2016 kwam het echtpaar regelmatig in contact met politie en hulpverlen­ingsinstan­ties. Vooral vanwege huiselijk geweld en agressivit­eit. De vrouw wilde scheiden. In 2016 kreeg de man tien dagen een huisverbod opgelegd.

Het geweld ging echter door. Zo deed de vrouw eind 2016 opnieuw aangifte van mishandeli­ng. De man werd aangehoude­n en hij kreeg voor de tweede keer een huisverbod opgelegd. Hij bleef tot half februari in hechtenis. De 43-jarig man had op 5 april een contact- en gebiedsver­bod opgelegd gekregen

In augustus 2016 kreeg de politie informatie dat in de woning een vuurwapen zou zijn. De woning van het stel aan de Tamarisken­laan in Middelburg werd doorzocht, maar er werden geen wapens gevonden. Donderdag troffen agenten in de woning een neppistool aan, dat niet of nauwelijks van echt te onderschei­den was. (De Telegraaf)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname