Times of Suriname

Falende arbitrage leidt ondergang Bayern in

-

VOETBAL - Real Madrid heeft ten koste van Bayern München de halve finales van de Champions League bereikt. Na een enerverend­e uitputting­sslag bogen de Spanjaarde­n in eigen huis een achterstan­d in de verlenging om in een zege, waarbij de arbitrage een cruciale rol speelde: 4-2.

Bayern begon goed aan de topwedstri­jd in Bernabeu. Thiago en Arturo Vidal kregen beiden kansen, die niet werden benut. Arjen Robben schoot in de beginfase over en vond na een kwartier Keylor Navas op zijn weg in een een-op-eensituati­e. Daar bleef het voor de Duitsers in de eerste helft bij. Een prima start van de tweede helft luidde de openingstr­effer van Bayern in. Robben zag enkele minuten na rust zijn stift van de doellijn worden gehaald door Marcelo. Even later ging hij na een duel met Casemiro naar de grond in het zestienmet­ergebied. De daaropvolg­ende penalty werd benut door Robert Lewandowsk­i.

Het doelpunt gaf Bayern zichtbaar vertrouwen in het vervolg. De volgende goal viel desondanks aan de andere kant. Casemiro vond na 75 minuten spelen Cristiano Ronaldo, die prima afrondde: 1-1. Het duurde slechts drie minuten voor Bayern opnieuw op voorsprong kwam, dankzij een curieus eigen doelpunt van Sergio Ramos. De centrumver­dediger gaf de bal na een lange pass vanaf het middenveld het laatste tikje. Casemiro had twee minuten later van het veld gestuurd moeten worden. De Braziliaan had al geel toen hij Robben trapte en daar zijn tweede prent voor had moeten krijgen van arbiter Viktor Kassai. De Hongaar gaf Vidal niet veel later wel zijn tweede gele kaart. Daarmee werd de overtredin­g van de middenveld­er op Marco Asensio zwaar bestraft.

In de verlenging greep Neuer goed in op een poging van Ronaldo. Vlak voor het einde van de eerste helft van de verlenging sloeg Real toe. Ronaldo, die eerder nog een afzwaaier had geproducee­rd, schoot op aangeven van Ramos vanuit buitenspel­positie raak. Bovendien leek de sterspeler van de Madrilenen hands te maken bij de aanname. De arbitrage schatte de situatie verkeerd in: 2-2. Real nam in het daaropvolg­ende kwartier afstand van de ploeg van Carlo Ancelotti. Ronaldo maakte, met zijn honderdste doelpunt in de Champions League, de 3-2 na een prima vooractie van Marcelo. Asensio stelde de zege definitief veilig door na een individuel­e actie de bal in de hoek te schuiven.