Times of Suriname

Vijfde editie Poetry&Beyond

-

Tijdens een Poetry&Beyondavon­d is de rode draad woordkunst, met name spoken word, die een dialoog aangaat met beeldende kunst, muziek, story telling en meer. Het thema is ‘In de stilte...leven de woorden’. Dit duidt op de oplossinge­n die men kan vinden in stiltes of juist om te gaan met de ‘struggles’ die de stilte met zich meebrengt. Tan tiri a no don, ma taki na lusu tu. Als kijker krijg je de kans om nieuw en jong talent te ervaren die hun verhaal via diverse kunstvorme­n delen. Jouw stilte spreekt boekdelen... Op deze avond zijn het woord en de klanken aan de beurt die tot een belevenis gemaakt worden, waarbij diverse groepen als individuel­en zoals: dichtersco­llectief KokoLampu, de zangeres Ilhaam Amhadali, werken van Rachel Nijman die ook live painting zal bezorgen plus poetry (visual artist/poet), Carter (muziek, met zijn nieuwe videoclip Human), Simone Oerajoekaw­a (Spoken Word), de jonge performing artists Jomara Roletti en Rio Zalman die via theater en spoken word het thema zullen invullen. Dit zijn de bekende en nieuwe gezichten die het palette van de avond zullen inkleuren. PlatformSS

Tori Oso

PARAMARIBO – De Poetry&Beyond-sessie zal morgen in voor de vijfde keer worden gehouden door Platform Support Suriname (PlatformSS). Kunstenaar­s worden uitgedaagd om hun voordracht­en en werken thematisch in te vullen. Dit meldt de organisati­e in een persberich­t.

zet zich in voor talentontw­ikkeling, profilerin­g hiervan en ondernemer­schap voor met name jongeren en nieuwe makers. Poetry&Beyond is één van de platforms van de stichting waar deze jonge en nieuwe makers van Suriname een kans krijgen zichzelf te profileren. Om een Poetry&Beyond-avond neer te zetten werkt PlatformSS, initiatief­nemer Zulile Blinker, met een aantal van de artiesten om tot het eindproduc­t te komen. Hiernaast organiseer­t PlatformSS ook workshop sessies genaamd KokoLampu Poetry Sessions-Open House for Poets. Dit is een van de manieren waarop er wordt gewerkt aan het opkrikken van de kwaliteit van onze talenten en daarmee onze podiumkuns­ten in Suriname.

Er is een open mic (drie minuten per act) waarbij jij wordt uitgenodig­d om jouw kunstvorm te delen en daarmee het publiek te raken. Wees op tijd en kom kijken naar uitingen van het Surinaams talent. Je zult van begin tot eind willen zien. De show begint om 20.00 uur en een vrijwillig­e bijdrage bij de poort is vereist.

(GP)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname