Times of Suriname

Barcelona stuurt Jordi Alba naar Atlético Madrid

-

VOETBAL - Barcelona heeft de strijd om de handtekeni­ng van Theo Hernández gewonnen, zo schreven diverse Spaanse media donderdag. Volgens onder meer de radiozende­r Onda Cero stapt de linkerverd­ediger, die dit seizoen door Atlético Madrid aan Deportivo Alavés is verhuurd, in de zomer over naar het Camp Nou, ondanks interesse van Bayern München, Liverpool, Real Madrid en Olympique Marseille.

Real Madrid en de negentienj­arige Hernández bereikten zelfs een principe-akkoord over een contract voor vijf jaar: zes miljoen euro in de eerste twee seizoenen, zeven miljoen euro in het derde seizoen, acht miljoen euro in de vierde voetbaljaa­rgang en in het laatste contractja­ar een vergoeding van negen miljoen euro. De gedeelde lijstaanvo­erder van LaLiga was ook bereid om de transfercl­ausule van 24 miljoen euro te betalen.

Barcelona, dat ook de transfercl­ausule wenst te betalen, lijkt Hernández echter het beste project te hebben voorgestel­d. Bij Real Madrid zou de Frans jeugdinter­national hooguit de opvolger van de vrijwel zeker vertrekken­de Fábio Coentrao zijn, en daarmee de stand-in van Marcelo. Dat was voor de linksback een belangrijk­e reden om meer te neigen naar een contract met Barcelona, ook al kan hij in Catalonië minder verdienen.

Jordi Alba is bovendien bezig aan zijn laatste maanden bij Barcelona, zo klinkt het. Volgens onder meer AS en Onda Cero zal de Spaanse internatio­nal op huurbasis naar Atlético Madrid vertrekken. Het liefst gaat Barcelona tot verkoop over, daar de linksback niet meer aan de verwachtin­gen kan voldoen en zijn verkoop geld zou vrijmaken voor de contractve­rlengingen van Lionel Messi, Marc-André ter Stegen, Andrés Iniesta en Gerard Piqué. (VZ)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname