Times of Suriname

Grote vechtparti­j bij voetbaldue­l

-

VOETBAL - De spelers van Palmeiras beleefden woensdag angstige momenten na hun zege op het Uruguayaan­se Peñarol in de Copa Libertador­es. Het Braziliaan­se team van trainer Eduardo Baptista stond bij rust met 2-0 achter, maar won uiteindeli­jk met 2-3 en verzekerde zich daarmee nagenoeg van een plek in de volgende ronde van het toernooi.

Na het laatste fluitsigna­al richtten de voetballer­s van Peñarol zich op doelman Fernando Prass en middenveld­er Felipe Melo. Melo had spelers van Peñarol tijdens hun eerdere confrontat­ie in Sao Paulo beticht van racisme, en aangegeven revanche te nemen als ze elkaar weer zouden treffen. Op beelden is te zien dat de voormalige internatio­nal in het nauw wordt gedreven. Eerst worden wat klappen uitgedeeld, waarna een grote vechtparti­j ontstaat. “Dit is betreurens­waardig. Toen we het veld af wilden, was de spelerstun­nel dicht. We konden geen kant op. Het is aan onze eigen beveiliger­s te danken dat we uiteindeli­jk konden vluchten. Dit had veel erger af kunnen lopen”, aldus trainer Baptista, die met Palmeiras koploper is in groep vijf met tien punten. Peñarol staat laatste met drie punten.

Felipe Melo kwam in het verleden vaker negatief in het nieuws. Hij benadeelde de Braziliaan­se ploeg in de kwartfinal­e van het WK van 2010 tegen Nederland door opzettelij­k op het bovenbeen van de op de grond liggende Arjen Robben te gaan staan. Dat leverde de oud-speler van Juventus een rode kaart op. Brazilië verloor met 2-1.

(ANP)

 ??  ?? Felipe Melo geeft een vuistslag aan een steward. (Foto: T13)
Felipe Melo geeft een vuistslag aan een steward. (Foto: T13)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname