Times of Suriname

Mannen gaat voor de overwinnin­g

-

VOETBAL – “De voorbereid­ingen lopen goed en de jongens zijn gemotiveer­d.” Dit zegt trainer Raymond Mannen van Transvaal, die vandaag de competitie­wedstrijd van de Surinaamse Voetbal Bond speelt tegen Botopasie in het Andre Kamperveen­stadion. Mannen zegt dat Transvaal zowel in de voorhoede als in de achterhoed­e nog wat werk heeft. Het team geeft doelpunten makkelijk weg. Dit komt het team duur te staan. Ook in de voorhoede moet er gewerkt worden, want volgens Mannen worden de kansen gecreëerd, maar niet benut. De oefenmeest­er blijft hoopvol gestemd en werkt eraan om de zaken beter te doen. Mannen weet dat Transvaal de punten gaat pakken om uit de onderste regionen te komen. Het team kende een slechte periode, waar de selectie van Mannen drie wedstrijde­n op rij verloor en zo onderaan de ranglijst is beland. Het gelijkspel in de laatste wedstrijd tegen Nishan’42 moet het team de nodige motivatie geven, om de punten te pakken.

Mannen onderschat niemand. Ook al is zijn tegenstand­er van vandaag onderaan de ranglijst. Voor de trainer is elke wedstrijd belangrijk. Verder geeft hij aan dat zijn tegenstand­er over snelle spelers beschikt. Over zijn spelsystee­m tegen Botopasie wilde hij niets prijsgeven, gezien het team tal van spelers zal missen wegens een blessure. Mannen zegt dat dit is opgevangen door een paar jeugdspele­rs. Ook wilde de trainer niet prijsgeven welke spelers geblesseer­d zijn.

Transvaal en Botopasie bezetten een gedeelde tiende plaats met elk veertien punten. Door een beter doelsaldo staat Transvaal (-8) wel boven Botopasie (-10). In de eerste ronde kwamen de teams niet verder dan een 1-1 gelijkspel.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname