Times of Suriname

Nishan’42 geeft voorsprong uit handen

-

VOETBAL – Oud-bekerkampi­oen Nishan’42 heeft een ruime voorsprong uithanden gegeven in de kwartfinal­e van de bekercompe­titie die door de Surinaamse Voetbal Bond wordt georganise­erd. Het team verloor woensdag van Inter Moengo Tapoe (IMT) met 6-5 na het trappen van penalty’s in het Essedstadi­on. Nishan’42 gaf een 2-0 voorsprong uithanden om uiteindeli­jk 2-2 gelijk te spelen. IMT speelt in de halve finale tegen Santos. De wedstrijd startte op een hoog tempo en Nishan’42 maakte daar gebruik van. In de zevende minuut was het Jerny Faerber die met een diagonaal schot doelman Sergio Aalse van IMT verschalkt­e: 1-0. Hierna kreeg zowel IMT als Nishan’42 genoeg kansen, maar de teams faalden om die te benutten. De beste kans van IMT was voor de kleine Romeo Kastiel, die net naast het doel schoot. Bij Nishan’42 was het de Guyanees Andrew Murray, maar hij miste van een korte afstand. In de tweede helft maakte Murray zijn eerdere misser goed, door Nishan’42 op een ruime voorsprong te schieten. Echter kon het team van Meerzorg de voorsprong niet behouden en het begon de hete adem van IMT te voelen, toen Donnegy Fer de aansluitin­gstreffer scoorde: 2-1. IMT ging door en in de slotfase was het Kareem Kwasie die de teams naast elkaar bracht: 2-2. De penaltyser­ie moest de winnaar bepalen en IMT kwam als winnaar uit de bus.