Times of Suriname

Geen fraudeonde­rzoek naar EP-voorzitter

-

BELGIE - Er zijn geen aanwijzing­en dat Martin Schulz in zijn tijd als voorzitter van het Europees Parlement heeft gefraudeer­d. Het Europese agentschap voor fraudebest­rijding OLAF stelt daarom geen onderzoek in naar de Duitse SPD-kandidaat voor het bondskanse­lierschap, liet een woordvoerd­er gisteren weten.

De dienst stelde eerder dit jaar een vooronderz­oek in na beschuldig­ingen dat de 61-jarige Schulz tussen 2012 en begin dit jaar medewerker­s promotie liet maken en ten onrechte bonussen uitreikte. Zo zou Markus Engels, Schulz’ huidige campagnele­ider in Duitsland, royaal zijn gecompense­erd voor reisjes met privéjets. Onregelmat­igheden heeft OLAF echter niet ontdekt. Het vooronderz­oek kwam er nadat de voorzitter van de begrotings­controleco­mmissie van het EU-parlement, Ingeborg Grässle, aan de bel had getrokken. Zij is een partijgeno­ot van bondskanse­lier Angela Merkel.

Het Europees Parlement is grotendeel­s klaar met de kwestie, zo bleek gisteren uit een stemming over de begroting. Hoewel er nog wel een toon van veroordeli­ng klonk, is Schulz als persoon van de haak, zegt commissier­apporteur Dennis de Jong (SP). Wel eist het parlement verduideli­jking over de rol en bevoegdhed­en van de voorzitter, aldus De Jong. ‘’Nu kan die te makkelijk misbruik maken van zijn positie. Het wordt moeilijker voor de voorzitter om in de toekomst zelf benoeminge­n en andere zaken te regelen. Daarvoor wordt een grotere rol voor het personeel ingeruimd.’’ Het parlements­bestuur gaat hier nu mee aan de slag. (NU.nl)

 ??  ?? De arrestatie gebeurde vlak bij de plaats waar een maand geleden bij een aanslag op Westminste­r zes mensen, onder wie de aanvaller, zijn gedood. (Foto: dailymail.co.uk)
De arrestatie gebeurde vlak bij de plaats waar een maand geleden bij een aanslag op Westminste­r zes mensen, onder wie de aanvaller, zijn gedood. (Foto: dailymail.co.uk)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname