Times of Suriname

Under Armour voor het eerst verlieslat­end

-

BALTIMORE - Under Armour heeft voor het eerst sinds zijn beursnoter­ing rode cijfers gerapporte­erd. Dit maakte de Amerikaans­e kledingfab­rikant gisteren bekend. Ondanks het verlies sprak CEO Kevin Plank van resultaten in lijn met de verwachtin­gen, waarmee de ondernemin­g een solide start van het jaar kende.

Het verlies ontstond omdat de verkopen in Noord-Amerika tegenviel en met 1 procent afnamen. De totale omzet van de ondernemin­g steeg evenwel met 7 procent op jaarbasis tot 1,1 miljard dollar. De internatio­nale omzet, goed voor 20 procent van de groepsomze­t, steeg sterk met 52 procent.

De kosten van de kledingfab­rikant stegen met 12 procent tot 498 miljoen dollar, waardoor de kosten ten aanzien van de omzet stegen van 42,5 naar 44,6 procent. Hierdoor bleef er een nettoverli­es over van 2,3 miljoen dollar, gelijk aan 1 dollarcent per aandeel, ten opzichte van een nettowinst van 19,2 miljoen dollar in het vergelijkb­are kwartaal een jaar terug.

Toch waren de resultaten niet zo slecht als verwacht. Analisten rekenden op een verlies per aandeel van 4 dollarcent. Verder herhaalde Under Amour de outlook voor 2017, wat onder meer betekent een omzetgroei van 11 tot 12 procent en een operatione­le winst van ongeveer 320 miljoen dollar. In de handel voorbeurs steeg het aandeel dan ook met krap 8 procent.

(Beursduive­l.be/ Foto: bifold.com)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname