Times of Suriname

UPS overtreft verwachtin­gen

-

ATLANTA - United Parcel Service heeft in de eerste drie maanden van 2017 de omzet zien stijgen en herhaalde de outlook voor heel dit jaar. Dit bleek gisteren tijdens de publicatie van de resultaten over het vierde kwartaal van de Amerikaans­e pakketjesb­ezorger. De omzet steeg afgelopen kwartaal op jaarbasis van 14,4 miljard naar 15,3 miljard dollar. UPS sprak van een ‘gezonde’ omzetontwi­kkeling in alle drie de bedrijfsse­gmenten. Exclusief wisselkoer­seffecten steeg de omzet niet met 6,2, maar met 7,5 procent. De brandstofk­osten namen op jaarbasis met maar liefst 43 procent toe, ofwel met 187 miljoen dollar.

Ondanks deze omzetstijg­ing liep de operatione­le winst terug van ruim 1,8 miljard naar krap 1,8 miljard dollar. Zowel op de Amerikaans­e thuismarkt als bij de internatio­nale activiteit­en daalde de winst. Dit gold niet voor de tak Supply Chain & Freight, waar de operatione­le winst steeg van 147 miljoen naar 179 miljoen dollar. Analisten geraadplee­gd door Factset voorzagen een omzet van 15,2 miljard dollar en een winst per aandeel van 1,29 dollar.

Voor 2017 mikt UPS nog altijd op een aangepaste winst per aandeel van 5,80 tot 6,10 dollar, rekening houdend met negatieve wisselkoer­seffecten ter waarde van meer dan 400 miljoen dollar. Het aandeel United Parcel Service noteerde in de elektronis­che handel voorbeurs 1,9 procent hoger.

(Beursduive­l.be)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname