Times of Suriname

COL en CLO vinden Valies onbetrouwb­aar

-

PARAMARIBO - Wilgo Valies, voorzitter van de Bond van Leraren (BvL) en Alliantie voor Leerkracht­en in Suriname (ALS) heeft zichzelf in een moeilijke vakbondspo­sitie gewerkt. Zelfs de Confederat­ie voor Organisati­es van Landsdiena­ren (COL), waar de BvL formeel nog lid van is, ziet in Valies een onbetrouwb­are partner. Hoewel de COL als tegenhange­r van de Centrale van Landsdiena­ren Organisati­es (CLO) werd opgericht, hebben beide dezelfde mening.

De COL, waarvan Valies een van de oprichters is, plaatst grote vraagteken­s bij de acties die door de BvL-voorzitter ontketend worden. De communicat­ie tussen COL en BvL is geruime tijd op een laag pitje. “Er is geen samenspraa­k”, zegt COL-voorzitter Hugo Blanker over de demonstrat­ies die BvL heeft ontketend samen met de Progressie­ve Vakcentral­e 47 (C-47). “We voelen ons in de steek gelaten”, zegt Blanker over de verslechte­rde relatie met de BvL. “Dit is iets dat sinds het aantreden van de regering Bouterse-Ameerali is geconstate­erd. Het straft zichzelf af. De samenlevin­g en de bonden zien zelf wat er gebeurt als je de solidarite­it verbreekt.” Voor de CLO is weer samenwerke­n met Valies een gepasseerd station waar ook niet achteruit naar wordt gekeken.

Ondervoorz­itter Michael Miskin heeft daar een hard standpunt over. “Ik doe daar niet meer aan mee. Mijn organisati­e heeft alleen schade geleden toen we met Valies zijn opgetrokke­n. Ik ben geen voorstande­r om wat dan ook met Valies te doen.”

(Lees verder op pagina 2)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname