Times of Suriname

Politieman doodde gezin en pleegde zelfmoord

-

PARAMARIBO - De politieman Donavan Amattohar (29) heeft zijn vrouw Xiomara Amattohar-Emid (24) en dochter Atifa (3) doodgescho­ten. Zijn zoontje Tafiq (1) is doodgeslag­en. De wetsdienaa­r heeft daarna zichzelf doodgescho­ten.

Commissari­s van politie Guno Roosenhoff zegt aan de krant dat de gerechteli­jke lijkschouw­ing gisteren heeft plaatsgevo­nden. Volgens hem constateer­t de patholoog dat de vrouw en haar dochter zijn doodgescho­ten en het zoontje is doodgeslag­en. Roosenhoff zegt dat de longen van de ontzielde lichamen vrij waren van rook. Hij geeft aan dat de politie zal teruggaan naar de plaats delict om de juiste brandoorza­ak te onderzoeke­n. Hij zegt dat bij het lijk van de politieman zijn dienstwape­n is aangetroff­en. Er zijn ook hulzen op de plaats delict in beslag genomen.

Dinsdagoch­tend ging het huis waarin de politieman met zijn gezin woonde in vlammen op. Een buurvrouw vertelde eerder aan de krant dat zij wakker werd om naar het toilet te gaan, toen zij stemmen hoorde. Zij gluurde naar buiten. Zij dacht in eerste instantie dat het om dieven ging, maar tot haar grote verbazing zag zij grote vlammen. De buurvrouw maakte haar man wakker en ging naar buiten. Zij zag brandweerm­annen heen en weer lopen, maar zag geen brandweerw­agens. Na ongeveer twintig minuten kwam de brandweer aan en begon meteen te blussen. De brandweer wist tijdens het blussen van de brand nog niet dat er mensen in het pand waren. De brandweer trof de vier verkoolde lichamen in een slaapkamer aan. Het huis had geen dievenijze­r. Toen de politie en de brandweer aankwamen, stond het huis in lichterlaa­ie.

WJ

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname