Times of Suriname

Lumpsum ’s Lands Hospitaal nog niet uitbetaald

-

PARAMARIBO – De eerste tranche van de lumpsum die de regering het personeel van ’s Lands Hospitaal voor eind april had beloofd, is nog niet uitbetaald. Imro Edam, voorzitter van de bond bij ’s Lands Hospitaal, zegt dat vanwege comptabele problemen het de regering niet is gelukt gisteren uit te betalen.

De regering had toegezegd de lumpsum van SRD 4000 in twee tranches uit te keren; daarbij zou SRD 2000 aan het einde van deze maand uitbetaald worden en de tweede tranche eind mei. Edam geeft aan dat de gelden in de loop van de volgende week uitgekeerd zullen worden. Hij blijft optimistis­ch hierover. Het personeel kon wel sedert gisteren over het salaris over april beschikken. Volgens een personeels­lid wordt nu rustig afgewacht op het strookje, waarop staat dat de lumpsumuit­kering een feit is.

Het personeel heeft volgens Edam dinsdag niet meegedaan aan de protestact­ies. De bondsvoorz­itter vindt dat geen optie voor zijn leden. “Wij hebben te maken met zieke mensen, als personeel van een ziekenhuis hebben wij onze plicht naar de patienten toe. Als het personeel het werk neerlegt, wie gaat de zieken de nodige zorg geven? Wij zijn ook niet eens met de situatie waarin ons land nu verkeert, maar voor ons is zo een loop geen optie. Wij gaan eerder voor oplossings­modellen.” De prestatiet­oelage is begin deze maand, zoals over een gekomen tussen de bond en het ziekenhuis, aan het personeel uitgekeerd.

GP

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname