Times of Suriname

Efteling past gehandicap­tenbeleid aan na commotie

-

KAATSHEUVE­L Attractiep­ark De Efteling past het gehandicap­tenbeleid aan. Nadat er eerder ophef was ontstaan over het feit dat mensen met een beperking een doktersver­klaring nodig hadden om gebruik te mogen maken van speciale voorzienin­gen, gaat De Efteling dit voortaan afhandelen op basis van goed vertrouwen en eigen verantwoor­delijkheid.

Sinds 1 maart hadden mensen met een beperking een doktersver­klaring nodig om via de invalideni­ngang attracties binnen te kunnen en gebruik te maken van andere faciliteit­en. Op deze manier wilde De Efteling misbruik voorkomen. Daarnaast werd de regel ook vanuit het oogpunt van veiligheid ingesteld.

Deze aanpak leverde het attractiep­ark een storm aan kritiek op en leidde zelfs tot kamervrage­n omdat het mogelijk in strijd is met het VNverdrag inzake de rechten van personen met een handicap. Inmiddels meldt de organisati­e op haar website dat “het verkrijgen van deze verklaring erg omslachtig en daardoor niet gastgerich­t is.” Daarom is het nu mogelijk om een verklaring te downloaden op de Eftelingsi­te waarin aangegeven kan worden in welke mate een bezoeker in staat is de attracties via de reguliere weg te bezoeken. De Efteling “vertrouwt hierbij op eigen verantwoor­delijkheid van gasten met een beperking.”

(AD/Foto: Parkplanet.nl)

 ??  ?? De entree van De Efteling.
De entree van De Efteling.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname