Times of Suriname

Sampaoli enige kandidaat voor Argentinië

-

VOETBAL - Jorge Sampaoli is de enige kandidaat om bondscoach te worden van Argentinië. Dat zegt de bondsvoorz­itter Claudio Tapia.

Sampaoli moet Argentinië naar het WK van 2018 in Rusland leiden. De Argentijns­e bond AFA heeft alle pijlen gericht op de huidige coach van Sevilla als opvolger van de in april ontslagen Edgardo Bauza. Afgelopen zomer wilde Argentinië Sampaoli eveneens hebben, maar die had toen net bij Sevilla getekend en vond niet dat hij de club meteen kon verlaten. “Op dit moment is het mijn droom om succesvol te zijn met Sevilla, maar ik zou het helemaal geweldig vinden om ooit bondscoach van mijn land te zijn», zei hij toen. Momenteel staat Sampaoli, die met Sevilla in de Champions League werd uitgeschak­eld door Leicester City, gedeelde derde in de Primera División. De Argentijns­e bond waagt een nieuwe poging.

“Sampaoli is onze enige kandidaat”, vertelde AFAvoorzit­ter Claudio Tapia donderdag. Sampaoli, die eerder ook werd gelinkt aan Oranje, ligt nog tot 2018 vast bij Sevilla. Bij die club waren ze eerder al niet blij met de toenaderin­g van de Argentijns­e bond tot de hoofdtrain­er. Als Sampaoli het bondscoach­schap van Argentinië gaat doen, wacht hem een lastige taak. La Albicelest­e staat vijfde in de Zuid-Amerikaans­e kwalificat­iegroep en die plek geeft geen recht op directe plaatsing, maar is genoeg voor het spelen van een interconti­nentale play-off.

(Goal)

 ??  ?? Jorge Sampaoli is de enige kandidaat om bondscoach te worden van Argentinië. (Foto: Nusport)
Jorge Sampaoli is de enige kandidaat om bondscoach te worden van Argentinië. (Foto: Nusport)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname