Times of Suriname

SHArApovA nAAr HAlvE finAlE In DuItslAnD

-

TENNIS - Maria Sharapova heeft bij haar eerste toernooi na een dopingscho­rsing van vijftien maanden direct de halve finales bereikt. De 30-jarige Russische was gisteren in Stuttgart in de kwartfinal­es te sterk voor Anett Kontaveit. Sharapova verloor net als in haar vorige twee partijen geen set op het Duitse gravel. De voormalige nummer één van de wereld was na 1 uur en 23 minuten klaar met Kontaveit: 6-3 en 6-4.

De 21-jarige Kontaveit is de nummer 73 van de wereld, maar ze is de laatste weken goed in vorm. Ze bereikte twee weken geleden in het Zwitserse Biel haar eerste WTA-finale, die ze verloor van het Tsjechisch­e talent Marketa Vondrousov­a. In Stuttgart was ze in de tweede ronde te sterk voor Roland Garros-winnares Garbiñe Muguruza.

De qualifier uit Estland kreeg tegen Sharapova ook meer breakkanse­n dan de Russische, maar ze ging daar een stuk minder efficiënt mee om dan haar tegenstand­er. De vijfvoudig­e Grand Slamwinnar­es sloeg toe bij vijf van haar zes mogelijkhe­den, terwijl Kontaveit maar twee van haar acht kansen benutte. Kontaveit gaf ook niet op toen ze in de tweede set met 5-2 achterkwam, maar uiteindeli­jk moest ze op 5-4 alsnog de partij aan Sharapova laten. De Siberische maakte wederom een goede indruk met 25 winners tegenover maar twaalf onnodige fouten. Sharapova keerde woensdag terug op de baan, nadat haar dopingscho­rsing in de nacht van dinsdag op woensdag was afgelopen.

De Russische neemt het in de halve finale op tegen de Française Kristina Mladenovic of de Spaanse Carla Suarez Navarro. (NS)

 ??  ?? Maria Sharapova heeft de halve finale bereikt in Stuttgart.
Maria Sharapova heeft de halve finale bereikt in Stuttgart.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname