Times of Suriname

SCVU blijft ongeslagen

- Xaviero Fraser van SCVU wordt bij zijn doelpoging belaagd door spelers van De Schakel. (Foto: Rakesh Parag)

BASKETBAL – SCVU heeft de koppositie in de herenhoofd­klassecomp­etitie van de Surinaamse Basketbal Associatie overgenome­n. Donderdag won de titelverde­diger van De Schakel in de Ismay van Wilgenspor­thal met 77-69. De Schakel heeft hiermee zijn overwinnin­gsreeks verloren en bezet de tweede plaats met negen punten.

De twee ongeslagen teams vochten vanaf de eerste minuut om de bal. Hiermee konden de twee teams in het eerste quarter niet van elkaar gehouden worden (16-16). In de tweede speelperio­de begon SCVU afstand te nemen van De Schakel. Met goed spel van Jason Fisher bouwde SCVU een voorsprong op van zeven punten: 43-36. In het derde quarter ging de kampioen door met zijn goed spel en bouwde zijn voorsprong verder op. De Schakel keek na drie quarters tegen een achterstan­d aan van dertien punten 60-47. In de laatste speelperio­de probeerde De Schakel terug te komen, maar het kon SCVU niet weerhouden om te scoren. De Schakel maakte in de laatste quarter wel meer punten dan SCVU (22-17), maar verloor de wedstrijd. Fisher eindigde de wedstrijd met zeventien punten, terwijl Jahmal Henar 21 punten noteerde voor De Schakel.

In de U-19-klasse won zowel Yellow Birds als De Schakel zijn ontmoeting. Yellow Birds versloeg De Arend met 70-67. Isaiah Emanuels van Yellow Birds maakte negentien punten, terwijl Chaif Elburg 22 punten scoorde voor De Arend. De Schakel won met 69-66 van Rialto/ PBV. Archinio Prado scoorde 21 punten voor De Schakel en Vincent Lion noteerde 32 punten voor Rialto/PBV.

In de U-16-klasse won Finabank Koi Carper nipt van CLD met 85-83. Kenrick Landolf scoorde 38 punten voor Finabank Koi Carper, terwijl Vitone Sield 23 punten maakte voor CLD.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname