Times of Suriname

Transvaal wint van Botopasie

-

VOETBAL – Transvaal heeft weer geproefd wat winnen is in de topklassec­ompetitie van de Surinaamse Voetbal Bond. Na enkele teleurstel­lende resultaten won Transvaal gisteravon­d in het Andre Kamperveen­stadion van Botopasie met 2-1. Transvaal komt door de overwinnin­g op zeventien punten en Botopasie blijft steken op veertien.

Transvaal begon de wedstrijd veel beter dan zijn tegenstand­er. De groenwitte formatie creëerde kansen maar ze werden niet benut. Ivenzo Comvalius kreeg de beste kans, maar zag zijn schot net naast het doel gaan. Transvaal drukte door en werd beloond. Een steekpass bereikte Jerry Boldewijn en hij verschalkt­e de doelman van Botopasie: 1-0. Transvaal zakte het tempo en begon meer op de counters te spelen. Het team kreeg ook kansen, maar Debolha Akoela kon het net niet vinden. Doordat Transvaal wegzakte, begon Botopasie meer balbezit te krijgen en zette Transvaal onder druk. Zo miste Evani Esperance van Botopasie van dichtbij. Botopasie kwam steeds dichterbij en uit een scrimmage trok het team gelijk: 1-1. Transvaal werd wakker en begon de aanval weer op te zoeken, maar Akoela miste weer enkele kansen. Toch kwam Transvaal op een voorsprong. Het leder werd gekopt door Boldewijn, maar een verdediger van Botopasie haalde het uit het doel. De assistent-scheidsrec­hter gaf aan dat de bal over de doellijn was en Transvaal herpakte de voorsprong: 2-1. Hierna kreeg zowel Transvaal als Botopasie kansen, maar in de eerste helft werd er niet meer gescoord. In de tweede helft werd er weer aanvallend gespeeld en de kansen waren voor beide teams, maar ze werden niet omgezet in doelpunten.