Times of Suriname

Natio U-17 uitgeschak­eld

-

VOETBAL- De nationale U-17-voetbalsel­ectie van Suriname heeft de volgende ronde van de eindronde van de Concacaf WK-kwalificat­ie niet gehaald. In Estádio Maracaná in Panama City verloor Suriname in groep B van Canada met 2-0. Costa Rica en Cuba gaan over naar de volgende ronde. Suriname en Canada zijn uitgeschak­eld.

Canada begon de wedstrijd heel aanvallend en zette het doel van Suriname onder druk. Fhabrisio Saling kreeg het steeds te verduren. In de twaalfde minuut nam Canada de voorsprong. Canada speelde de aanval goed uit en Jonathan David kwam alleen tegenover Saling. De Canadees omspeelde de doelman en boorde alle hoop van Suriname om de volgende ronde te bereiken de grond in: 1-0. Suriname moest nu nog meer doelpunten maken. Echter kon de selectie van Suriname geen goede kansen creëren tegen Canada, omdat het zijn eerste twee wedstrijde­n had verloren. Canada werd steeds gevaarlijk­er, maar de paal diende twee keer als reddende engel voor Suriname. De tweede helft toonde hetzelfde beeld, waarin Canada domineerde. Door deze uitslag eindigt Suriname op de laatste plaats met een punt. Het enige punt werd gehaald tegen Cuba, waarmee Suriname 1-1 gelijkspee­lde. Canada eindigt op de derde plaats met drie punten. Bondscoach Regillo Kolf van Suriname begon met Saling in het doel en daarnaast Michiel Revales, Donnevan Rellum, Gideon Seymonson, Bjorn Graves, Lorenzo Nelom, Jaycee Marsidin, Aziez Saino, Chesron Aloewel, Roscello Vlijter en Archero Hoever. Revales functionee­rde als captain.