Times of Suriname

Winst Royal Bank of Scotland overtreft verwachtin­gen

-

EDINBURGH - Royal Bank of Scotland heeft in het eerste kwartaal winst geboekt en rekent erop in 2018 het volledige jaar winstgeven­d af te sluiten. Dit maakte de Schotse bank gisteren bekend. De nettowinst kwam uit op 259 miljoen Britse pond. Een jaar terug bleef er aan het eind van de eerste drie maanden een verlies van 4.441 miljoen pond over. Operatione­el behaalde de bank nu een winst van 713 miljoen pond, tegenover 4.063 miljoen pond negatief een jaar terug.

Analisten hadden gerekend op een nettowinst van 50 miljoen Britse pond. De CET1 kernkapita­alratio verbeterde met 70 basispunte­n gedurende het kwartaal naar 14,1 procent. Hiermee blijft RBS boven zijn doelstelli­ng, die op 13,0 procent is vastgestel­d.

Volgens CEO Ross McEwan zijn de kernactivi­teiten flink versterkt en zijn er minder problemen uit het verleden, die eerder zo sterk op de resultaten drukten. RBS moest tijdens de financiële crisis door de Britse overheid van de ondergang gered worden en heeft lange tijd met de nasleep daarvan gekampt. McEwan zei dat kostenbesp­aringen worden doorgezet en dat de bank zich blijft richten op digitalise­ring. RBS verwacht dat het aangepaste bedrijfsre­sultaat lager zal zijn in het tweede kwartaal ten opzichte van het eerste, door onder meer hogere kosten en lagere inkomsten. De bank zei ook te verwachten in 2018 winst te behalen.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname