Times of Suriname

Linde boekt hogere resultaten

-

MṺNCHEN - Linde heeft in het eerste kwartaal van 2017 een hogere winst en omzet geboekt. Dit maakt het Duitse bedrijf, dat concurreer­t met het Franse Air Liquide voor de positie van ‘s wereld grootste industriël­e gasproduce­nt, gisteren bekend.

CEO Aldo Belloni sprak van een goed begin van het nieuwe boekjaar, conform de voorspelli­ngen, eraan toevoegend dat de eind 2016 geimplemen­teerde efficiency­verbeterin­gsmaatrege­len effect beginnen te sorteren. De industriël­e gasproduce­nt boekte in het eerste kwartaal een operatione­el resultaat van 1.041 miljoen euro, versus 985 miljoen euro in dezelfde periode een jaar eerder. Linde boekte in de eerste drie maanden van 2017 een 6,6 procent hogere omzet van 4,4 miljard euro, tegen 4,1 miljard euro een jaar eerder. Linde herbevesti­gde zijn outlook voor het hele jaar. Het concern voorziet in 2017 een stijging van de omzet tegen constante wisselkoer­sen van 3 procent, hoewel de uitdagende marktomsta­ndigheden kunnen leiden tot een daling van de omzet met maximaal 3 procent.

Daarnaast voorziet het concern een stijging van het operatione­el resultaat van 7 procent ten opzichte van een jaar eerder. Voor de gasdivisie streeft Linde naar een 3 procent hogere voor valutaeffe­cten aangepaste omzet ten opzichte van een jaar eerder, terwijl uitdagende marktomsta­ndigheden tot een daling van de omzet kunnen leiden met 2 procent. Na aanpassing van de wisselkoer­seffecten wordt een 6 procent hogere bedrijfswi­nst voorzien. Voor de divisie Engineerin­g verwacht Linde een omzet variërend van 2,0 miljard tot 2,4 miljard euro en een operatione­le marge van circa 8 procent.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname