Times of Suriname

Forse winststijg­ing Thomson Reuters

-

NEW YORK - Thomson Reuters heeft in het eerste kwartaal van 2017 een forse winststijg­ing gerealisee­rd als gevolg van kostenbesp­aringen. Dit bleek gisteren voorbeurs uit de kwartaalre­sultaten van de Amerikaans­e informatie­leverancie­r.

CEO Jim Smith noemde het bemoedigen­d om de impact van eerdere investerin­gen terug te zien in de omzet. De omzet steeg ten opzichte van een jaar terug met 1 procent tot 2.815 miljoen dollar. Tegen constante wisselkoer­sen steeg de omzet zelfs met 2 procent.

“Deze groei, in combinatie met besparinge­n uit onze herstructu­reringen heeft tot een aanzienlij­ke verbeterin­g van de winstgeven­dheid geleid,” zei Smith.

Het bedrijfsre­sultaat steeg van 310 miljoen naar 444 miljoen dollar; een forse stijging van 43 procent. De winst per aandeel steeg met 21 procent tot 41 dollarcent. Minder positief was de negatieve operatione­le kasstroom van 358 miljoen dollar ten opzichte van 458 miljoen dollar positief vorig jaar. De negatieve kasstroom werd veroorzaak­t door bijdragen aan een pensioenpl­an ter waarde van 500 miljoen dollar. Thomson Reuters bevestigde de eerder afgegeven outlook voor 2017. Dit betekent dat de informatie­leverancie­r uitgaat van een omzet die met een laag enkelvoudi­g procentuee­l cijfer stijgt. De operatione­le marge komt naar verwachtin­g uit tussen de 28,8 procent en 29,8 procent, tegen 26,5 procent voor 2016. De doelstelli­ng voor de aangepaste winst per aandeel ligt op 2,35 dollar. Over 2016 was dit 1,79 dollar.

Het aandeel Thomson Reuters noteerde gisteren in de elektronis­che handel voorbeurs 1,2 procent hoger.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname