Times of Suriname

KennisKrin­g-avond met Harry van Bommel

-

PARAMARIBO - KennisKrin­g (KK) houdt vandaag een lezing met als gastspreke­rs Harry van Bommel en Maurice Pahladsing­h. Van Bommel, oud-lid van de Nederlands­e Tweede Kamer zal zijn blik werpen op migratie en identiteit in het kader van de relatie tussen Nederland en Suriname. Dit meldt KK in een persberich­t.

Harry van Bommel is de laatste jaren vaker op bezoek geweest in Suriname waarbij hij zijn kennis en ervaring op diverse gebieden ter beschikkin­g stelt, en ook initiatiev­en op onderwijsv­lak ondersteun­d. Hij is ook voorstande­r van de afschaffin­g van het visumplich­t en betere betrekking­en tussen Suriname en Nederland. Hij zal zijn visie presentere­n aan de aanwezigen en met hen in discussie gaan over de topics. Maurice Pahladsing­h heeft de recente Tweede Kamer-verkiezing­en in Nederland aan een analyse onderworpe­n, eigen rekenwerk gedaan en de uitslagen bekeken op kandidaten met een migratieac­htergrond, Surinaamse origine en voorkeurst­emmen. Geen enkele ‘Surinamer’ is tot de Tweede Kamer doorgedron­gen. Met Tanja Jadnanansi­ng verdween het laatste stukje Suriname en er is dus sinds 1994 geen Surinamer in de Kamer.

Voor een zetel waren 70.000 stemmen nodig en voor een voorkeurze­tel een kwart daarvan. Nederland telt 3,75 miljoen allochtone­n op 17 miljoen Nederlande­rs van wie 349.000 Surinamers. Waaraan het heeft gelegen dat er geen Surinamer is gekozen, zal Pahladsing­h uitleggen.

KK bestaat ruim 20 jaar, heeft een zusterorga­nisatie in Nederland en netwerkgro­epen op Aruba, Curaçao, Trinidad, Guyana, India en de USA. KK is verder een vrijwillig­e netwerkkri­ng van topkader uit de academisch­e, overheid en business community. Door elke eerste dinsdag van de maand inzichten, informatie­s en ontwikkeli­ngen over actuele, politieke en sociaaleco­nomische vraagstukk­en op zowel lokaal, regionaal als mondiaal niveau met elkaar uit te uitwissele­n, moeten KKleden in staat zijn hun individuel­e en groepsbela­ngen beter in te schatten en richting te geven. Kenniskrin­g is een instrument om door middel van contactleg­ging de expertise van elk netwerklid te leren kennen en het netwerk als bron te hanteren voor specifieke expertise om persoonlij­k en/of maatschapp­elijk voordeel te behalen. KK kent geen bestuur, maar een coördinati­eteam, geen penningen, doch vraagt een vrijwillig­e (verplichte) bijdrage van tenminste SRD 20 om de kosten van die avond te dekken.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname