Times of Suriname

Echtpaar Sadam-Alimoekasi­t 50 jaar getrouwd

-

WANICA - Het echtpaar Sadam-Alimoekasi­t is vijftig jaar getrouwd. Het heuglijke feit is in aanwezighe­id van familieled­en gevierd. Districtsc­ommissaris Audrey Hankers van Wanica- Zuidoost bracht het echtpaar een bezoek. Zij feliciteer­de het koppel met deze mijlpaal namens president Desi Bouterse en overhandig­de de gebruikeli­jke enveloppe.

Paman Sadam is geboren op 24 juli 1946 en Lasinem Alimoekasi­t op 24 maart 1953. Zij traden op 25 april 1967 in het huwelijk, dat gearrangee­rd was. De oom van Sadam en de opa van Alimoekasi­t zorgden ervoor dat de twee in contact met elkaar kwamen. Het echtpaar heeft vier kinderen; drie zonen en een dochter, zes klein- en vier achterklei­nkinderen.

In 1996 verraste een zusje van Alimoekasi­t haar met een ticket naar Amerika. Dit ervaart het echtpaar als hoogtepunt. Sadam heeft gewerkt op de koffie-, cacao- en citrusplan­tages van Mariënburg, Spieringsh­oek en Katwijk. Hierna gaf hij tot aan zijn pensioneri­ng 22 jaren zijn krachten als serveerder bij de Suralco. Alimoekasi­t is altijd huisvrouw geweest. Het echtpaar is na vijftig jaar nog gelukkig samen en geniet van zijn spaargeld en aov-uitkeringe­n. Het echtpaar is lid van de moslimgeme­ente Bidayatul Rukoene en bezoekt de moskee optimaal. Het koppel is God dankbaar en er bijzonder trots op dat het elkaar nog heel erg lief heeft en samen gelukkig is.

 ??  ?? Het echtpaar Sadam-Alimoekasi­t ontvangt in verband met zijn gouden huwelijk de felicitati­es van districtsc­ommissaris Audrey Hankers. ( Foto: BIC Wanica-Zuidoost)
Het echtpaar Sadam-Alimoekasi­t ontvangt in verband met zijn gouden huwelijk de felicitati­es van districtsc­ommissaris Audrey Hankers. ( Foto: BIC Wanica-Zuidoost)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname