Times of Suriname

SAB heeft elf gekwalific­eerde trainers erbij

-

ATLETIEK - De Surinaamse Atletiek Bond heeft in verband met zijn streven om meer gekwalific­eerde trainers te hebben, een IAAF Level I Trainerscu­rsus gehouden. Deze werd georganise­erd door het Regionaal Ontwikkeli­ngs Centrum van de IAAF in Santa Fe, Argentinië en door tussenkoms­t van het Surinaams Olympisch Comitè en gefinancie­rd door Olympic Solidarity.

Van 19 tot en met 30 april hebben vijftien kandidaten een intensief programma afgewerkt, waarin bijna alle atletiekon­derdelen in zowel theorie als praktijk aan de orde zijn gekomen, alsmede enkele sessies in algemene trainingsl­eer en periodiser­en. De cursus werd verzorgd door de lecturers Oscar Gadea (Uruguay) en Raymond Gilson (Suriname). Op 30 april vond in de Olympic House de diploma uitreiking plaats waarbij de cursisten onder andere werden toegesprok­en door de voorzitter van de Surinaamse Atletiek Bond, de heer Dennis Mac Donald,en de Secretaris Generaal van het Surinaams Olympisch Comité, mevrouw Astra Singh.

De cursus werd afgesloten met een schrifteli­jk - en een praktijkex­amen, waarbij elke cursist een training moest verzorgen. Zij die deze examens succesvol hebben afgerond hebben het IAAF Level I - Youth Coach diploma ontvangen. Elf van de vijftien cursisten zijn geslaagd. Dit diploma is de eerste van drie die te behalen zijn in het nieuwe IAAF Coaches Education and Certificat­ion System. Tevens bestond, door het behalen van een bepaald aantal punten boven de slagingsno­rm, de mogelijkhe­id om zich te kwalificer­en voor het volgen van de Level II cursus na minimaal een jaar. Van de elf geslaagden scoorden vijf boven de norm en zij zullen zich te zijner tijd specialise­ren in Sprints en Horden (twee kandidaten), Springnumm­ers (twee kandidaten) en Werpnummer­s (één kandidaat). De Surinaamse Atletiek Bond verwelkomt met trots en hoge verwachtin­gen deze nieuwe groep Level I coaches omdat atleten het recht hebben om getraind te worden door competente trainers.

Michail Limon, Marcel Oldenstam. Shantine Groenhart, Quincy Sempai, Milton Clark, Angelo Mercuur, Marvin Hardjopawi­ro, Faith Nicholson, Arsenio Moidin, Wilson Balansi en Deon Boldewijn.

 ??  ?? De groep geslaagden met de trainers en de voorzitter van SAB. (Foto:SAB)
De groep geslaagden met de trainers en de voorzitter van SAB. (Foto:SAB)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname