Times of Suriname

IMT lachende derde

-

VOETBAL - Inter Moengo Tapoe is de lachende derde geworden van de vijftiende ronde van de topklassec­ompetitie van de Surinaamse Voetbal Bond. Zijn naaste rivalen Leo Victor en Walking Boyz Company (WBC) speelden allemaal gelijk, terwijl IMT zijn ontmoeting won. IMT won zaterdag met 3-1 van Voorwaarts door doelpunten van Romeo Kastiel (2x) en Kareem Kwasie. Hierdoor zette het alle druk op Leo Victor om de koppositie te heroveren. Ondanks dat Leo Victor druk uitoefende op de verdedigin­g van Robinhood, was het Robinhood dat scoorde. In de 31ste minuut gaf Ivanildo Rozenblad een voorzet aan Gleofilo Hasselbank die doelman Serginio Profijt van Leo Victor het nakijken gaf: 1-0. Leo Victor gaf niet op en drie minuten voor het rustsignaa­l was het Christophe­r Hall die voor de gelijkmake­r zorgde: 1-1. In de tweede helft nam Robinhood weer de voorsprong door een doelpunt van Bebeto Paddie. Hij profiteerd­e van een nonchalant­e verdedigin­g. Leo Victor voerde de druk op en dit bezorgde het team een penalty. Doelman Claidel Kohinor haalde Serghinio Menig neer in de beruchte zone. Ivanildo Misidjan werd belast met de strafschop, maar doelman Kohinor van Robinhood stopte de bal. Toch kwam Leo Victor naast Robinhood, nadat Raynel Gambier gelijkmaak­te: 2-2.

WBC gaf een 2-0 voorsprong uit handen en speelde uiteindeli­jk 2-2 gelijk tegen PVV. Door deze uitslagen gaat IMT nu alleen aan kop met 36 punten. Leo Victor staat op de tweede plaats met 34 punten en WBC is derde met 32.

Jong Rambaan-Nishan’42: 1-2 en Notch-SNL: 2-0.

??  ?? Een spelmoment uit de wedstrijd tussen Leo Victor en Robinhood. (Foto: Rakesh Parag)