Times of Suriname

Utah Jazz verrast Clippers

-

BASKETBAL - Utah Jazz heeft in de play-offs van de NBA het zevende en beslissend­e duel met Los Angeles Clippers gewonnen. In LA werd het 104-91 en daardoor plaatste Utah Jazz zich voor de tweede ronde.

Voor Utah Jazz, waar Gordon Hayward goed was voor 26 punten, is het de eerste keer sinds 2010 dat het de tweede ronde van de play-offs weet te halen. Utah Jazz, de enige halvefinal­ist buiten de topvier van de plaatsings­lijst, is de volgende tegenstand­er van Golden State Warriors, als eerste geplaatst in de Western Conference. Door de uitschakel­ing komt er ook een einde aan het carriere van Paul Pierce. Pierce verdedigde 15 jaar de kleuren van de Boston Celtics (1998-2013). De voorbije twee seizoenen speelde hij voor de Los Angeles Clippers. Clippers moest zich in de eerste ronde van de play-offs gewonnen geven tegen Utah Jazz. “Dit is uiteraard een ontgoochel­ing, maar we moeten toegeven dat Utah beter was”, sprak Paul Pierce, die 6 punten scoorde in zijn laatste wedstrijd. “Ik heb mijn carrière afgesloten met mijn familie, mijn vrienden en mijn naasten.” Pierce speelde 19 jaar op het hoogste niveau. Hij heeft geen palmares zoals Michael Jordan of Kobe Bryant, hij had wel een groot aandeel in de successen van de Boston Celtics. Met als hoogtepunt de titel in 2008. “Ik ga het basketbal missen, dat is zeker, maar ik de kans gekregen om mijn droom waar te maken. Nu is het tijd om een nieuw hoofdstuk aan te snijden”, besloot de 39-jarige forward. Boston Celtics (Eastern Conference) begon in eigen huis goed aan de halve finale tegen Washington Wizards. Het werd 123-111.

(Nos)

 ??  ?? Gordon Hayward van Utah Jazz gaat richting de basket, nadat Derrick Favors alles doet om Raymond Felton van Los Angeles Clippers te hinderen. (Foto: ESPN)
Gordon Hayward van Utah Jazz gaat richting de basket, nadat Derrick Favors alles doet om Raymond Felton van Los Angeles Clippers te hinderen. (Foto: ESPN)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname