Times of Suriname

Twintigtal jihadisten gedood of gevangenge­nomen in Mali

-

MALI - De Franse troepen van de operatie Barkhane, die gericht is tegen jihadistis­che groepen in de Sahelregio, hebben tijdens het afgelopen weekend een twintigtal jihadisten gedood of gevangenge­nomen in het zuidwesten van Gao in Mali. Dat heeft de stafchef van het leger in een persberich­t gemeld. In dezelfde zone werd op 5 april een Franse soldaat gedood.

“Sinds 29 april is Barkhane betrokken geweest bij een operatie waarbij een twintigtal terroriste­n kon worden geneutrali­seerd in het bos van Foulsaré, in de buurt van de grens tussen Mali en Burkina Faso, in het zuidwesten van Gao”, aldus stafchef Patrik Steiger. Ze werden gedood of gevangenge­nomen.

Eerder hadden gevechtsvl­iegtuigen al bombardeme­nten uitgevoerd tegen logistieke depots van de rebellen in het bos, dat wordt beschouwd als een schuilplaa­ts voor gewapende terroristi­sche groepen. Het was tijdens die operatie dat eerder deze maand een Franse soldaat werd doodgescho­ten. Daarop zijn twee aanvalshel­ikopters ingezet om de zone te beveiligen en bergcomman­do’s te ontplooien.

“’s Ochtends rond 05.30 uur hebben de bergcomman­do’s, met de hulp van parachutec­ommando’s en operationa­le ontmijning­steams, een zoektocht uitgevoerd in de operatione­le zone”, aldus de stafchef. “Er werden grote hoeveelhed­en wapens, munitie, raketlance­erders en materiaal voor het fabriceren van explosieve­n aangetroff­en en vernietigd.”

Operatie Barkhane mobiliseer­t 4.000 Franse soldaten in de vijf landen van Sahel (Mali, Niger, Burkina Faso, Tsjaad en Mauritanië). Haar missie is om de gewapende troepen van de partnerlan­den te ondersteun­en in hun strijd tegen het terrorisme en het Afrikaanse crisisbehe­er te bevorderen, klinkt het nog in het persberich­t. (HLN)

 ??  ?? De Franse troepen van de operatie Barkhane. (Foto: la-croix.com)
De Franse troepen van de operatie Barkhane. (Foto: la-croix.com)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname