Times of Suriname

Android- en iOS-apps van de week

-

Astro Mail

Deze nieuwe mailapp draait om een chatbot, de Astrobot. Die uiteindeli­jk moet uitgroeien tot een slimme assistent die je helpt met al je werk, van mail en agenda tot takenlijst­en en management­software. Astro begint bij mail, en pakt dat op een grotendeel­s bekende manier aan.

De app verdeelt je inbox slim in twee delen: prioriteit en overig. Alle mails met contacten waarmee je vaak communicee­rt en andere belangrijk­e berichten komen in de prioriteit­eninbox. Hoe langer je Astro gebruikt, hoe beter de bot wordt in het ordenen van je mails. Je kan berichten zelf snel archiveren, verplaatse­n, van een ster voorzien en snoozen.

Astrobot kan ook in grote slagen je mailbox opruimen. Zo kan je de bot vragen alle mailtjes af te gaan met een ‘afmelden’-link erin. Zo meld je je razendsnel af van nieuwsbrie­ven zonder de bot te verlaten. Ook kan Astrobot alle berichten ouder dan een maand in één keer archiveren.

Facebook Messenger Lite

Deze versie van Facebook Messenger verscheen vorig jaar in vijf landen, en is sinds deze week ook beschikbaa­r gemaakt in onder meer Nederland. De titel Lite slaat op alle aspecten van de app. Messenger Lite is een kleinere download en neemt dus ook minder opslagruim­te in dan de normale Messenger-app. Ook is de app zo ontworpen dat hij zo min mogelijk mobiele data verbruikt, en nog steeds goed werkt op trage 2G-verbinding­en. Messenger Lite werkt zelfs offline, zodat je al berichten kan klaarzette­n die worden verstuurd zodra je weer een verbinding hebt.

De kernfuncti­es van Messenger zitten ook in deze Lite-versie: chatten, foto’s en stickers sturen. Intensieve­re functies als camera-effecten en de Messenger-apps ontbreken in Messenger Lite. Daarmee is de app heel geschikt voor oudere Androidtoe­stellen, maar is Messenger Lite ook een fijn alternatie­f voor op vakantie of tijdens festivals. Je verbruikt dan minder van je beperkte vakantiebu­ndel en op drukke plekken gaat Lite slim om met de overladen mobiele netwerken.

Wemogee

Deze app van Samsung Italië is speciaal ontwikkeld voor mensen die lijden aan afasie en hun vrienden en familie. Afasie is een hersenaand­oening, vaak als gevolg van een beroerte, waardoor patiënten gesproken en geschreven taal niet meer goed kunnen begrijpen, en ook zelf niet meer begrijpeli­jk kunnen schrijven en spreken. In Nederland lijden naar schatting ruim 30.000 mensen aan afasie, wereldwijd ligt dat aantal boven de 3 miljoen.

Olli

Een nieuwe week, een nieuwe app om je foto’s en video’s mee te filteren. Olli doet behoorlijk denken aan Prisma, maar werkt toch weer iets anders. Olli past de effecten namelijk live toe, zodat je tijdens het maken van een foto of video al ziet hoe het eindresult­aat zal zijn.

Ook Olli heeft verschille­nde filters, waarvan de meeste je foto’s en video’s het uiterlijk van een soort tekenfilm geven. Lijnen worden dikker, het contrast wordt hoger en kleuren worden veel schilderac­htiger, alsof er een aquarel ontstaat. (NU.nl/ Foto: gadgetscen­tral.co.uk/ itunes.apple.com)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname