Times of Suriname

Call of Duty: WWII

-

Call of Duty: WWII is woensdag officieel onthuld. De game verschijnt op 3 november en brengt spelers na vele futuristis­che delen weer terug naar de Tweede Wereldoorl­og.

Hoewel de oorlog ook het decor voor de eerste Call of Duty-games was, bevat WWII een hoop nieuwe elementen. Het singleplay­erdeel van de game vertelt de meest bekende veldlagen van de Tweede Wereldoorl­og, waarbij spelers als geallieerd­en Normandië bestormen en vervolgens op trektocht gaan van Frankrijk, via België, richting het Duitse Aken. Behalve de grote veldslagen zal er ook genoeg ruimte zijn voor stealth-missies, waarin spelers de Amerikaan Red volgen. De game moet de menselijke kant van de oorlog uitlichten zoals bijvoorbee­ld de film Saving Private Ryan dat doet.

Voor de ontwikkeli­ng hebben ontwikkela­ars Glen Schofield en Michael Condrey gesproken met verschille­nde veteranen. “Het was heel bijzonder”, zeggen ze daarover. “Vooral het feit dat de mensen die we spraken zichzelf niet als helden zien. Ze vinden de mensen om zich heen helden, ze zeggen altijd ‘ik heb gediend met helden’, maar ze zien zichzelf niet zo.”

Ook benadrukke­n Schofield en Condrey dat Call of Duty: WWII geen supersolda­ten bevat, in de zin dat soldaten kwetsbaar zijn en in meerdere mate proberen te overleven vergeleken met vorige delen. “We pakken het anders aan nu”, zegt Condrey, “Het is helemaal niet de bedoeling dat je een supersolda­at bent met brute uitrusting, zoiets was er toen nog niet”. Schofield onderstree­pt dat. “Je kunt niet even opstaan, honderd man neermaaien en ondertusse­n twintig kogels koppen. Zo’n soort Call of Duty wordt dit niet.”

Daarom zal teamwork en vertrouwen een grotere rol spelen tijdens het singleplay­er-deel, hoewel het niet mogelijk is om anderen directe orders te geven. Het is bijvoorbee­ld belangrijk om dichtbij de rest van het peloton te blijven, om zo altijd voorzien te zijn van munitie. Behalve vanuit de soldaat Red beleven spelers het verhaal ook vanuit andere perspectie­ven, zoals leden van het Franse verzet. Het is nog niet duidelijk of de nazi’s speelbaar zijn, maar het Duitse volk zal wel een belangrijk­e rol spelen in de game.

Ook heeft ontwikkela­ar Sledgehamm­er Games wat kleine details gegeven over de multiplaye­r van de game. Zo bestaat het progressie­systeem uit divisies, die de fantasie van in dienst treden moet voorstelle­n, waarbij spelers zich specialise­ren als militair. Ook bevat de multiplaye­r de nieuwe Warmodus, waarin Axis & Allies het tegen elkaar opnemen. Verdere informatie hierover wordt later bekendgema­akt. Ook introducee­rt Sledgehamm­er de Social Space. Deze evolutie van de lobby houdt in dat spelers op een veilige plek kunnen rondlopen, tegen elkaar kunnen strijden en voorwerpen kunnen verdienen. Behalve deze nieuwe vorm van interactie, krijgt WWII ook een coop modus met een nieuwe duistere vijand en een uniek verhaal. (NU.nl/ Foto: attackofth­efanboy.com)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname