Times of Suriname

WDP boekte hogere huurinkoms­ten

-

BRUSSEL - Warehouse De Pauw heeft in het eerste kwartaal naar verwachtin­g 14 procent hogere netto huurinkoms­ten geboekt. Dit verwacht analist Koen OverlaetMi­chiels van KBC Securities in aanloop naar de kwartaalpu­blicatie van het vastgoedbe­drijf morgen.

De netto huurinkoms­ten bedroegen in de eerste drie maanden naar verwachtin­g 34,8 miljoen euro, tegen 31,4 miljoen euro in dezelfde periode een jaar eerder. Deze stijging is het resultaat van een uitbreidin­g van de vastgoedpo­rtefeuille en een lichte stijging van de huren op vergelijkb­are basis.

Het operatione­el resultaat, voor het resultaat op de portefeuil­le, steeg naar verwachtin­g met 11 procent van 29,4 miljoen euro vorig jaar naar 32,6 miljoen euro in het eerste kwartaal van 2017. Het financieel resultaat, exclusief variaties in de reële waarde van de financiële instrument­en, is waarschijn­lijk nipt verbeterd van 7,3 miljoen euro negatief naar 7,2 miljoen euro negatief. Deze verbeterin­g was volgens Overlaet-Michiels te danken aan lagere financieri­ngskosten.

De intrinsiek­e waarde van het aandeel is in het eerste kwartaal naar verwachtin­g op jaarbasis met 2 procent gestegen tot 52,30 euro. Daarnaast verwacht de analist dat WDP zijn eerder afgegeven verwachtin­gen voor het hele boekjaar herhaalt.

In 2017 wil de groep 5,35 euro nettowinst per aandeel halen en in 2018 mikt het vastgoedbe­drijf op 5,85 euro. Dit is naar eigen zeggen conform de doelstelli­ngen in het groeiplan 2016-2020. Het dividend zou 5 procent per jaar moeten stijgen. Tot slot merkt de analist op dat WDP voldoende ruimte heeft om de groeiambit­ies te realiseren, na de kapitaalve­rsterking in het vierde kwartaal van 2016. Eind november haalde het vastgoedco­ncern met de uitgifte van nieuwe aandelen in totaal circa 176 miljoen euro op. KBC Securities hanteert een Houden advies en koersdoel van 90,00 euro voor WDP. Het aandeel sloot vrijdag op een rood Damrak 0,4 procent lager op 87,84 euro. (Beursduive­l /Foto: nl.storecheck.be)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname