Times of Suriname

Rijkeluisf­estival loopt uit op nachtmerri­e

-

Het moest een elitair muziekfest­ival worden waar rijke millennial­s op een tropisch eiland konden feesten met topartiest­en en modellen. Het werd een grindterre­in met noodtenten zonder voldoende eten en drinken. De organisato­ren bliezen het rijkeluisf­estival Fyre dit weekend af voor het begonnen was, maar nadat Amerikanen tot tienduizen­den dollars hadden betaald voor kaartjes. De afgelopen dagen ontploften sociale media met woeste berichten van festivalga­ngers vanaf het Bahama-eiland Fyre Cay over de ongeorgani­seerde bende die ze daar aantroffen. De organisati­e kon daarop niets anders doen dan halsoverko­p het festival afgelasten en zorgen dat de bezoekers veilig terug konden vliegen naar het vasteland. De autoriteit­en op de Bahama’s hebben het festivalte­rrein inmiddels hermetisch afgesloten omdat de organisati­e geen invoerbela­sting heeft betaald. Ook vele beroemde artiesten wilden komen, en tekenden contracten voor optredens. Ja Rule, Daya en Tyga zouden optreden.

Die schamen zich na de annulering. Rapper Ja Rule schrijft op Twitter dat hij er kapot van is. “Ik heb geen idee hoe dit zo verkeerd heeft kunnen lopen”, liet de rapper weten. Ook model Bella Hadid bood haar excuses aan, zij was een van de beroemdhed­en die reclame maakte voor het festival. “Ook al was dit niet mijn project en was ik niet geïnformee­rd over het productiep­roces en wist ik dus niet wat het eindresult­aat zou zijn. Ik weet wel dat het met de beste intenties is georganise­erd en het de bedoeling was dat we allemaal de tijd van ons leven zouden hebben.”

Organisato­r is tech-ondernemer McFarland die een visie had over ‘technologi­e, de oceaan en rapmuziek’, aldus ABC News. Dat liep allemaal in de soep toen hij erachter kwam dat er op het tropische eiland helemaal geen infrastruc­tuur was voor een festival. In een verklaring schrijft Fyre: ‘We probeerden een stad te bouwen. We hebben waterleidi­ng en riool aangelegd. Hebben een ambulance laten overkomen en 737 vliegtuige­n geregeld om alle gasten vanuit Miami in te vliegen.’ Maar dat alles bij elkaar maakt nog geen festival, zagen festivalga­ngers die aankwamen. De organisati­e heeft inmiddels laten weten dat iedereen zijn geld terug krijgt en dat de bezoekers van dit jaar VIP-kaartjes krijgen voor volgend jaar, op een locatie in de Verenigde Staten. Als er dan nog iemand durft. Op internet wordt inmiddels ook hard gelachen om het geklaag van de rijkeluisj­ongeren. Komiek Samantha Bee noemde het festival in een monoloog over president Donald Trump. ‘Gefelicite­erd, meneer de president. U heeft mensen leugens verkocht. U bent eigenlijk de presidenti­ële versie van het Fyre-festival.’ (Bron/ Foto AD.nl)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname