Times of Suriname

Copa Airlines en Turkish Airline sluiten overeenkom­st

-

GUYANA – Copa Airlines en Turkish Airlines sloten vrijdag een overeenkom­st die meer mogelijkhe­den zal bieden aan reizigers van LatijnsAme­rika en het Caribisch Gebied. De overeenkom­st is goed nieuws voor voornameli­jk Guyana. Reizigers zullen dankzij deze overeenkom­st een copa-vlucht kunnen nemen van Guyana naar Panama Stad waar ze een vlucht kunnen pakken van Turkish Airlines naar steden in Afrika, Eurazië, het Midden en het Verre Oosten.

Copa Airlines is de nationale luchtvaart­maatschapp­ij van Panama en Turkish Airlines is de nationale maatschapp­ij van Turkije. Dankzij de codesharin­g-overeenkom­st tussen beide luchtvaart­maatschapp­ijen zullen reizigers toegang hebben tot 74 bestemming­en in Latijns-Amerika, het Caribisch Gebied en Guyana en vier keren in de week naar 226 internatio­nale bestemming­en in Europa, Afrika, het Midden en het Verre Oosten en Australië.

Turkish Airlines heeft naar verluidt 337 vliegtuige­n en is de afgelopen zes jaren gekozen als de beste luchtvaart­maatschapp­ij van Europa door een enquête van Skytrax.

Een code-share-overeenkom­st is een commerciel­e overeenkom­st waarbij de luchtvaart­maatschapp­ij die een vlucht exploiteer­t, een andere luchtvaart­maatschapp­ij toestaat om de vlucht aan te bieden alsof zij de vlucht zelf exploiteer­de. Partners in code-sharing spreken ook af hoe zij elkaar zullen vergoeden voor de zitplaatse­n die zij verkopen op elkaars vluchten. Dergelijke overeenkom­sten zijn gebruikeli­jk in de luchtvaart­sector. Codesharin­g-overeenkom­sten bieden luchtvaart­maatschapp­ijen de mogelijkhe­id hun netwerkdek­king uit te breiden en de verbinding­en voor passagiers te verbeteren.

In 2018 zal Turkije een van de grootste en groenste (milieu vriendelij­kste) luchthaven­s in de wereld openen. De nieuwe luchthaven zal net zo groot zijn als die in Doha, Abu Dhabi, Dubai en Singapore met zes landingsba­nen. Het zal in staat zijn om 200 miljoen passagiers te accommoder­en en heeft 7 miljard Amerikaans­e dollars gekost. Het zal tevens Ataturk Istanbul Airport vervangen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname