Times of Suriname

Luchtverke­ersleiding kampt met onderbezet­ting

-

PARAMARIBO - De luchtverke­ersleiding in Suriname heeft iets langer dan een decennia te kampen met een onderbezet­ting. De luchtverke­ersleiding is een van de belangrijk­e schakels die het veilig vliegverke­er in het Surinaamse luchtruim mogelijk maken. Dit geldt voor zowel de lokale landingen, de internatio­nale landingen alsmede de tientallen overvliege­rs. Dit meldt de leiding in een bericht.

Dankzij inspanning­en van de minister van Openbare Werken, Transport en Communicat­ie, Jerry Miranda, waarnemend hoofd Luchtvaart­dienst, Faizel Baarn, hoofd Luchtverke­ersleiding, Manoj Ramparicha­n, de Bond Luchtverke­ersleiding (SATCA) en de overige actoren bij de Luchtvaart­dienst, is het mogelijk gemaakt om na vijftien jaar wederom de opleiding te verzorgen betreffend­e het Area Control Center.

Behalve het bijzondere feit dat na vijftien jaar deze belangrijk­e opleiding wederom wordt verzorgd, wordt deze opleiding door eigen krachten van de Luchtvaart­dienst verzorgd en vindt plaats in de eigen faciliteit­en. Dit alles onder het toeziende oog van de Civil Aviation Safety Authority Suriname (Casas). De twaalf gegadigden die moeten worden opgeleid tot volwaardig­e Area Controller­s zullen elf weken over de opleiding doen. Hierna zullen zij hetgeen zij hebben geleerd, in praktijk brengen. Een ander bijzonder en belangrijk feit is dat met het behaalde succes, de onderbezet­ting bij de luchtverke­ersleiding voor een bijzonder groot deel opgeheven zal zijn. Er vindt dan aanwas plaats in het Area Control Center. De afgelopen maand heeft de Luchtvaart­dienst ook na inspanning twintig volwaardig­e Tower Controller­s erbij.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname