Times of Suriname

LVV geeft goedkeurin­g aan MoM

-

PARAMARIBO - Het Ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) heeft op 27 april goedkeurin­g gegeven aan de Minutes of Meeting (MoM). De onderteken­ing vond plaats in bijzijn van vertegenwo­ordigers van de Islamitic Developmen­t Bank (IsDB) en Singosasri National Artificial Inseminati­on Center (Snaic).

Dit was noodzakeli­jk voor de werkzaamhe­den van het project met betrekking tot kunstmatig­e inseminati­e voor verbeterin­g van de kwaliteit van de veestapel in Suriname. Vertegenwo­ordigers van het Snaic en de IsDB voeren momenteel een diagnosemi­ssie in Suriname uit. Er worden gesprekken gevoerd met diverse stakeholde­rs van de subsector rundvee en oriëntatie­bezoeken afgelegd. Het onderdirec­toraat Veeteelt heeft onlangs ook presentati­es gehouden omtrent de huidige situatie van de veesector. MoM heeft een diagnose vastgestel­d van de veesector in Suriname, die vervolgens door de IsDB en het Snaic zal worden uitgewerkt. Snaic is sinds 1986 in Indonesië begonnen met het kunstmatig inseminere­n van vee en vis. Snaic opereert behalve in Indonesië ook in Sri Lanka, Afghanista­n, Kenia, en Zimbabwe.

Het Reverse Linkage Project between Suriname and Malaysia in Rice Production is reeds gestart. De Malaysian Agricultur­al Research and Developmen­t Institute (Mardi Holding) ging in maart 2016 de samenwerki­ng aan voor drie jaar. Het project wordt door de IsDB gefacilite­erd middels een lening van USD 5.896 miljoen. Het financiële gedeelte staat onder toezicht van het Ministerie van Financiën, terwijl LVV de uitvoerend­e organisati­e is met betrokkenh­eid van belanghebb­enden in de sector. Het Reverse Linkages (RLs)project is volgens de IsDB Group speciaal ontwikkeld voor lidlanden die zijn opgenomen in de Member Country Partnershi­p Strategy met als doel de samenwerki­ngsverband­en op een hoger niveau te brengen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname