Times of Suriname

Koninklijk­e onderschei­ding voor Soerin Malhoe

-

PARAMARIBO – Een koninklijk­e onderschei­ding heeft Soerin Malhoe op 2 mei gekregen en wel als Lid in de Orde van OranjeNass­au. De versiersel­en die bij deze onderschei­ding horen, zijn overhandig­d door de Nederlands­e ambassadeu­r Ernst Noorman. De onderschei­ding heeft plaatsgevo­nden op voordracht van de Stichting Sathya Dharma uit Rotterdam-Hoogvliet. Soerin Malhoe heeft de onderschei­ding ontvangen voor het vrijwillig­erswerk dat hij al ruim 30 jaar verricht voor de gemeenscha­p. Zijn inzet overtreft ‘s lands grenzen want zowel in Nederland als in Suriname zet Soerin Malhoe zich in voor mens en maatschapp­ij.

Soerin Malhoe heeft een lange staat van dienst. Naast het feit dat hij ondernemer is, zet hij zich vanaf zijn jeugd in als vrijwillig­er op het gebied van sport en ondersteun­ing van sociaal zwakkeren. Hij heeft 32 jaar geleden het initiatief genomen voor oprichting van de Vriendengr­oep Himmat. Deze vriendengr­oep voor veteranenv­oetbal is uitgegroei­d tot een organisati­e die in Suriname vooral bekend is van het Goede Doelen Project. Al tien jaar lang worden containers met hulpgoeder­en door deze vriendengr­oep rechtstree­ks van donateurs en sponsoren in Nederland bezorgd bij instelling­en en gedistribu­eerd onder hulpbehoev­enden. Het betreft onder andere rolstoelen, loopkrukke­n, medische hulpmiddel­en, sportmater­ialen, speelgoede­ren voor kindertehu­izen en educatief materiaal voor scholen. Kleur, afkomst, religie, klasse of politieke gezindheid van de mensen maakt hierbij niets uit. Soerin Malhoe zet als vrijwillig­er zijn netwerk en faciliteit­en in om sport te verbinden aan sociale activiteit­en. De Stichting OHM is in Suriname een belangrijk­e ketenpartn­er voor het Goede Doelen Project.

In Nederland is Soerin Malhoe 25 jaar lang trainer geweest van de A-junioren van voetbalclu­b HWD. Hij heeft tevens als hoofdtrain­er SC Torarica naar meerdere kampioensc­happen geleid. Hij was de oprichter van vrouwengro­ep Nari en verzorgde voor deze groep conditietr­ainingen. Als een excellent beoefenaar van de taekwondos­port heeft hij jaren lessen verzorgd aan de jeugd in Rotterdam. In Suriname heeft hij zich verdienste­lijk gemaakt als trainer van de hoofdklass­e voetbalver­enigingen Jai Hind en Paigam. Mensen letterlijk in beweging krijgen en daarmee vaak uit hun isolement halen is een belangrijk­e drijfveer voor Soerin Malhoe. Hij is streetwise en bookwise en beschikt over een unieke bron van kennis, vaardighed­en en competenti­es waardoor hij niet alleen een ‘verbinder pur sang is’ maar ook in staat is een groep van totaal verschille­nde mensen te binden aan één gemeenscha­ppelijk doel of concrete activiteit. Practice what you preach karakteris­eert deze persoon.

Zijn verdienste­n op sociaalmaa­tschappeli­jk gebied zijn niet onopgemerk­t gebleven. De sportveren­iging HWD heeft hem in 2008 de status van erelid toegekend. Voor zijn vrijwillig­erswerk op sportgebie­d heeft hij van de gemeente Rotterdam in 2010 de Erasmusspe­ld ontvangen. In 2016 heeft de organisati­e van het Milan Summer Festival, Soerin Malhoe onderschei­den voor het sociaal werk dat hij verricht voor de gemeenscha­p in Nederland en Suriname. Deze koninklijk­e onderschei­ding is de kroon op de jarenlange vrijwillig­e inzet voor de medemens in Suriname en Nederland.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname