Times of Suriname

Rechtbank buigt zich over moord Koen Everink

-

UTRECHT - Ex-tenniscoac­h Mark de J moet zich komende week vier dagen lang verantwoor­den voor de dood van Koen Everink. Hij wordt ervan verdacht de zakenman vorig jaar maart met meerdere messteken om het leven te hebben gebracht. Zelf ontkent de voormaligE coach van tennisser Robin Haase in alle toonaarden.

De J zelf zegt dat hij door onbekenden was ontvoerd op het moment dat zijn ‘vriend en gokmaatje’ werd omgebracht.

Het OM vindt dat al het bewijs richting de 30-jarige De J wijst: hij was op de avond van de moord bij Everink thuis, bloed van Everink is in de auto van De J gevonden, hij had een forse gokschuld bij de zakenman en had zijn familie gevraagd het horloge van Everink te verstoppen. De rechtbank Utrecht heeft maandag, dinsdag, woensdag en donderdag gereservee­rd voor de zaak. De strafeis van het Openbaar Ministerie wordt op dinsdag verwacht. De nabestaand­en krijgen die dag ook de mogelijkhe­id hun verhaal te doen. Woensdag is het woord aan de advocaat van De J De verdachte zelf krijgt donderdag de kans om als laatste nog wat te zeggen. De uitspraak staat gepland voor 13 juni.

In aanloop naar de inhoudelij­ke behandelin­g van deze zaak, heeft De J zelf iedere keer uitgebreid het woord genomen. Hij las paginalang­e verklaring­en voor waarin hij het OM en de politie beschuldig­de van tunnelvisi­e en halfbakken werk. Buren zouden volgens De J verdachte zaken hebben gezien en gehoord die de ontvoering­stheorie ondersteun­en, maar die worden volgens hem nauwelijks onderzocht. Tijdens de pro-formazitti­ngen benadrukte hij iedere keer: “Ik heb Koen met geen vinger aangeraakt.” Hij spreekt van ‘gerechteli­jke dwalingen’. Koen Everink werd op 3 maart vorig jaar gedood door meerdere messteken in zijn huis in Bilthoven. Zijn dochtertje vond zijn lichaam de volgende dag.

Everink werd in 2012 zwaar mishandeld door vechtsport­er Badr Hari in de Amsterdam ArenA tijdens Sensation. Hij liep daarbij blijvend letsel op. Hari zit momenteel vast voor onder meer deze mishandeli­ng. (De Telegraaf)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname