Times of Suriname

Botensnijd­ers houden zich koest

-

LEIDEN - De botensnijd­ers die in Leiden dit voorjaar voor gevaar op de grachten zorgden, houden zich koest. Sinds begin april zijn er geen nieuwe gevallen van losgeknipt­e boten bekend bij de politie. Aanhouding­en zijn echter ook niet verricht. Sinds maart kampten met name horeca-uitbaters met de overlast van de daders, die al snel de bijnaam ‘botensnijd­ers’ kregen. In het holst van de nacht sneden ze meermaals de spanbanden, waarmee onder meer terrasbote­n, pleziervaa­rtuigen en zelfs een zeiljacht aan de kade lagen geketend, los. Met als gevolg dat de boten al snel in het midden van de gracht dreven.

Een dure grap voor de ondernemer­s, en bovendien gevaarlijk. “Zo’n ding zal maar op drift gaan en de slaapkamer van een woonboot binnenvare­n,” zei botenverhu­urster Sonja Bierenbroo­dspot begin april tegen De Telegraaf.

Kort daarvoor waren drie jongens die een terrasboot lossneden gesnapt op camerabeel­den. Die beelden kreeg de politie ook in bezit en werden vorige week verspreid. Tevergeefs, zo lijkt het. “Er zijn op dit moment geen verdachten aangehoude­n. Er is één tip bij de politie binnengeko­men en die wordt onderzocht,” laat een woordvoerd­er weten. Maar alle aandacht lijkt wel een ander resultaat te hebben gehad: “Er zijn geen nieuwe meldingen bij de politie binnengeko­men.”

Al met al staat het aantal aangiften van botenknipp­en nu op tien. In sommige gevallen gaat het om meerdere boten, aldus de politie.

(De Telegraaf)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname