Times of Suriname

Sneijder met twee fraaie assists belangrijk

-

VOETBAL - Na twee opeenvolge­nde nederlagen in de Süper Lig weet Galatasara­y weer wat winnen is. Het team van Igor Tudor veegde maandagavo­nd de vloer aan met Bursaspor: 0-5. Wesley Sneijder was een van de uitblinker­s, door twee assists te verzorgen in de tweede helft. Nigel de Jong maakte halverwege het tweede bedrijf zijn opwachting. Galatasara­y staat vierde en heeft vier punten minder dan Fenerbahçe. Na 56 minuten mocht Sneijder aanleggen voor een vrije trap. Zijn afgemeten voorzet stelde Ahmet Calik in staat om bij de tweede paal raak te koppen. Nog geen vier minuten later was Sneijder opnieuw de aangever: met een bekeken steekbal lanceerde hij ploeggenoo­t Lukas Podolski, die alleen mocht afstormen op keeper Harun Tekin en niet faalde. De wedstrijd was toen al beslist, want Podolski verzorgde de 0-4 in de Timsah Arena. Een minuut voor tijd maakte Yasin Öztekin zelfs de 0-5. In de eerste helft had Galatasara­y ook al tweemaal gescoord. Bruma sloeg als eerste toe na een individuel­e actie vanaf de linkerflan­k. Hij stuurde een tegenstand­er het bos in en had vervolgens het geluk dat zijn inzet via het been van Ersoy Ertugrul in het doel zeilde. Op slag van rust kreeg Bruma wel officieel een doelpunt op eigen naam. Na een fraaie hakbal van Podolski plaatste de Portugees de bal onder doelman Harun. Galatasara­y komt dankzij de zege op 52 punten in de Süper Lig.