Times of Suriname

Miljoenen bij kampioensc­hap Feyenoord

-

VOETBAL - Bij winst op Excelsior mag Feyenoord zich zondag landskampi­oen noemen. Daarmee kwalificee­rt de club uit Rotterdam zich direct voor de groepsfase van de Champions League en dat levert een grote berg geld op. Volgens het Algemeen Dagblad kunnen de Rotterdamm­ers maar liefst zestien miljoen euro bijschrijv­en wanneer zondag het kampioensc­hap wordt binnengeha­ald.

Het startgeld van de Champions League bedraagt twaalf miljoen euro. Daarnaast ontvangt ieder deelnemend­e club geld uit de marketpool. In deze pot zat vorig jaar totaal 480 miljoen euro, een bedrag dat onder de clubs wordt verdeeld. 8,5 miljoen euro gaat naar de Nederlands­e clubs. Omdat de nummer twee van de Eredivisie zich via de voorrondes van de Champions League nog kan plaatsen voor de groepsfase, bestaat de kans dat Feyenoord dat bedrag moet delen. Bij het behalen van de landstitel verzekert de koploper van de Eredivisie zich in ieder geval van zestien miljoen euro.

Bij dat bedrag hoeft het overigens niet te blijven. Een overwinnin­g in de Champions League levert namelijk anderhalf miljoen euro op. Voor een gelijkspel schrijft de UEFA 500.000 euro over op de bankrekeni­ng van Feyenoord. Wanneer de ploeg van trainer Giovanni van Bronckhors­t zich plaatst voor de knock-outfase van het toernooi, dan levert dat nog eens vijf miljoen euro op.

(VZ)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname