Times of Suriname

Meer details bekend van Skoda Karoq

-

Voorafgaan­d aan de introducti­e van een nieuwe, compacte SUV, geeft Skoda alvast informatie vrij over de auto. Onder meer de naam is bekend gemaakt: Karoq. De Karoq is een compacte SUV die onder de Kodiaq in het Skoda-gamma wordt geplaatst. De auto is nipt breder, langer en hoger dan de Ateca van concerngen­oot Seat.

Het model moet veel ruimte en praktisch gebruiksge­mak bieden ten opzichte van de concurrent­ie. Daarom kunnen klanten straks kiezen voor ‘Varioflex’ achterstoe­len, die verschuifb­aar en zelfs uitneembaa­r zijn. De bagageruim­te varieert dan van 479 tot 1.810 liter. Als deze optie niet wordt aangevinkt, kan er 521 liter bagage achterin. Karoq-kopers krijgen straks keuze uit vijf verschille­nde motor-opties met vermogens van 115 tot 190 pk. De sterkste diesel is standaard voorzien van vierwielaa­ndrijving. Behalve ruimte en motoren geeft Skoda hoog op van de hoeveelhei­d technologi­e aan boord van de Karoq. Zo kan er in veel uitvoering­en uit verschille­nde rijprogram­ma’s worden gekozen, zit de auto vol met intelligen­te connectivi­teitsvoorz­ieningen en wordt de Karoq de eerste Skoda waarin een digitaal instrument­arium verkrijgba­ar is. Op 18 mei wordt de auto in Stockholm onthuld.

(NU.nl/ Foto: motor1.com) Maar er zijn meer redenen voor het welslagen van de ZOE. Kijk maar eens naar zijn futuristis­che uiterlijk. Dat is nagenoeg een op een overgenome­n van een studiemode­l, de Renault ZOE Preview

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname