Times of Suriname

Portugese politieche­f: Maddie gecremeerd

-

PORTUGAL - Het vermiste meisje Madeleine McCann leeft niet meer en is na haar dood gecremeerd. Dat claimt de controvers­iële politieche­f Goncalo Amaral, die tien jaar geleden betrokken was bij het onderzoek naar de verdwenen Britse peuter.

Amaral deed de opmerkelij­ke uitspraak op de Portugese televisie. Vandaag, 3 mei, is het tien jaar geleden dat Maddie verdween uit het vakantiehu­isje in de Portugese plaats Praia da Luz.

Volgens de voormalig agent zouden in de nacht van haar verdwijnin­g drie personen een kerk zijn binnengega­an met een doos met daarin de overblijfs­elen van Maddie. Er zou daar later een Britse vrouw worden gecremeerd. “De overblijfs­elen van het meisje zijn tegelijker­tijd in de verbrandin­gsoven gestopt”, aldus Amaral. Volgens de Portugees zouden Kate en Gerry McCann, de ouders van het meisje, informatie achterhoud­en. “Zij hadden de sleutels van de kerk”, zegt Amaral.

De McCann’s spraken vorige week juist nog hun hoop uit hun dochtertje na al die jaren nog terug te zullen vinden. De zoektocht naar het meisje heeft inmiddels 13 miljoen euro gekost. Vorige maand maakte de Britse politie extra geld vrij, zodat het onderzoek nog een half jaar kan worden verlengd.

Het onderzoek naar de vermissing van Madeleine leidde onder meer tot 1338 verklaring­en en het verzamelen van 1027 bewijsstuk­ken maar bracht geen uitkomst over de toedracht van de verdwijnin­g. Een Australisc­h televisiep­rogramma beweerde onlangs baanbreken­de kennis te hebben over Maddie.

Deze doorbraak lijkt echter uit te blijven. In de uitzending liet Amaral ook al blijken dat hij de McCanns nog steeds verdenkt, aldus The Sun. Hij denkt dat ze hebben gelogen en vermoedt dat het echtpaar de ontvoering in scène heeft gezet.

(De Telegraaf)

 ??  ?? Het is tien jaar geleden dat Maddie verdween uit het vakantiehu­isje in de Portugese plaats Praia da Luz. (Foto: anorak.co.uk)
Het is tien jaar geleden dat Maddie verdween uit het vakantiehu­isje in de Portugese plaats Praia da Luz. (Foto: anorak.co.uk)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname