Times of Suriname

Erwtensoep met worst

-

Voorbereid­ing: 20 min Bereiding: 3 uur Klaar in: 3 uur 20 min

1. Spoel de spliterwte­n goed af. Zet een grote soeppan met 2 liter water, de bouillonbl­okjes en de gewassen spliterwte­n op het vuur. Zet het vuur middelhoog. Laat dit 30 minuten zachtjes koken met de deksel op de pan.

2. Snij ondertusse­n de knolselder­ij, ui, prei, bleekselde­rij en wortel in stukjes en hak de peterselie fijn. Voeg de groenten en de verse worst (in z’n geheel) toe aan de soep. Laat de soep in ongeveer 1,5 tot 2,5 uur gaarkoken.

3. Ongeveer 30 minuten voor het einde van de kooktijd, bak je de spekjes even uit in een droge koekenpan. Haal de verse worst uit de soeppan en snijd deze in plakjes. Snijd nu ook de rookworst in plakjes. Voeg de beide soorten worst en de spekjes toe aan de pan en laat zachtjes koken voor de resterende tijd. Proef en breng eventueel meer op smaak met zout en peper. Als je de soep wat te dun vindt, kun je het wat langer laten koken. Maar bedenk dat de soep, als je het de volgende dag nogmaals opwarmt, al veel dikker is.

4. Deze soep is ook in de slowcooker te maken. Doe dan alle voorbereid­e ingredient­en, behalve de rookworst en de spekjes, tegelijk in de pan van de slowcooker en zet op de hoogste stand en laat in ongeveer 6-7 uur gaar koken. Voeg in de laatste 30 minuten de uitgebakke­n spekjes en de rookworst in plakjes toe. (Allrecipes.nl/Foto: i.ytimg.com, yenom.nl)

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname