Times of Suriname

Doodzieke Sabine totaal verrast door dozen vol kaarten met laatste groet

-

1972 - Verdediger Dick Schneider maakt zijn debuut voor het Nederlands voetbalelf­tal in de vriendscha­ppelijke wedstrijd in Rotterdam tegen Peru (3-0). Doelpunten­maker Jan Klijnjan (1-0) speelt zijn elfde en laatste interland voor Oranje.

2015 - FC Groningen wint voor het eerst in haar bestaan de KNVB beker. In Rotterdam werd het 0-2 tegen PEC Zwolle. Attente mensen hadden zelf de afgelopen dagen al zoveel kaarten door de brievenbus geduwd, dat Sabine Wortelboer het bijna niet kon geloven toen de postbode dan toch echt voor de deur stond. Dozen, dozen en nog eens dozen vol kaarten om de doodzieke 15-jarige een hart onder de riem te steken. “Ik zit hier te janken”, twitterde Ellen van de hulpsticht­ing No Guts No Glory toen ze de foto’s onder ogen kreeg van Sabine in de huiskamer, tussen de dozen. “Kijk nou hoeveel liefde. Jullie zijn geweldig, echt!”

Sabine zelf had op Facebook toen al uit de doeken gedaan hoe ‘ongeloofli­jk’ ze het vond dat zoveel media aandacht aan haar besteedden. En dat terwijl ze, na een berichtje in het dagblad PZC / De Stem, alleen maar even ‘iedereen wilde bedanken, vooral ook in ZeeuwsVlaa­nderen’. Tot haar verrassing werd het bericht dat ze graag nog wat kaartjes zou krijgen, overal opgepikt. Sabine is de zus van tvpresenta­tor Sol Wortelboer. Met zijn hulp zette ze vorig jaar alles op alles om naar de Verenigde Staten te kunnen gaan voor een behandelin­g van de zeldzame hersentumo­r. Die werd een jaar geleden bij haar ontdekt.

Deze week liet ze weten dat de behandelin­g vergeefs is geweest. “Ik ben nu gestopt met alle medicatie. Het gaat niet meer lukken.” Duizenden mensen voldoen intussen aan haar laatste wens: nog één keer ‘een hele grote bak lieve kaarten van heel veel mensen’. Wil je haar steunen, stuur dan ook vooral een kaartje naar Sabine. Haar adres is Dullaertst­raat 33, 4561 KA in Hulst.

(Rtl nieuws/ Foto:rtl nieuws.nl)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname