Times of Suriname

ASFA niet blij met voortvaren­dheid regering

-

PARAMARIBO - Het bedrijfsle­ven is niet huiverig tegenover de geplande politieke manifestat­ie die de samenwerke­nde oppositiep­artijen hebben gepland voor 20 mei. Nog deze week zullen de bedrijvenv­erengingen bij elkaar komen om een gezamenlij­k standpunt in te nemen over het regeringsb­eleid. Wilgo Bilkerdijk, voorzitter van de Associatie van Surinaamse Fabrikante­n (ASFA), zegt dat in ieder geval binnen zijn organisati­e de leden geen schoonheid­sprijs hebben klaarligge­n voor het productie- en ondernemer­svriendeli­jk beleid van de regering.

Tijdens een dinsdagavo­nd belegde algemene ledenverga­dering (alv) van de ASFA is de opdracht aan het bestuur gegeven om binnen het overlegpla­tform harde standpunte­n in te nemen waarbij de regering op de vingers wordt getikt. “Wij hebben afspraken met de overheid over het niet in de publicitei­t treden, maar uiteindeli­jk moet je wel een keus maken”, zegt Bilkerdijk. “Als bestuur wil je soms openstaan voor dialoog, maar de leden hebben wel fellere commentare­n. Vooral de kleinere bedrijven. Die worden het hardst getroffen. We zijn ook niet helemaal ingenomen met de besluiten die worden genomen en soms niet worden genomen. Wij hebben een agenda met de regering waarbij zaken zijn gelist, maar het is niet aan ons om die uit te voeren. Niet overal en voor alles heb je geld nodig. In sommige gevallen moet je gewoon het besluit nemen”, zegt de ASFA-voorzitter.

Het ASFA-bestuur heeft gisteren gesprekken gevoerd met de samenwerke­nde oppositiep­artijen waarbij het standpunt van de alv is overgebrac­ht. De ASFA zal vooralsnog geen leden oproepen om de geplande politieke manifestat­ie van 20 mei te ondersteun­en, maar laat de leden wel vrij om daarover zelf een keus te maken. “De leden zijn vrij daarin en een aantal heeft aangegeven dat het zeker ervoor gaat. ASFA zelf zal mensen niet oproepen. In het overlegpla­tform zullen zaken wel harder gesteld worden.”

BC

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname