Times of Suriname

Tweeënhalf jaar voor ‘helpende’ rover

-

PARAMARIBO - Rechter Rewita Chatterpal heeft Christiaan R gisteren veroordeel­d tot tweeënhalf jaar gevangenis­straf voor het plegen van een beroving. Hoewel de veroordeel­de deed voorkomen alsof hij het slachtoffe­r te hulp schoot, ging de rechter daaraan voorbij.

Een moeder en haar dochter liepen over de Maagdenstr­aat op 1 januari. Christiaan R ging samen met een ander beide vrouwen achterna. Hij greep de dochter vast, terwijl zijn kompaan een polshorlog­e buitmaakte. Zij trokken vervolgens aan de tas van het slachtoffe­r en raakten in een worsteling met haar. Het gelukte hen niet om de tas buit te maken. De daders waren gewapend met een mes. Een autobestuu­rder die langsreed zag dat twee mannen aan de tas van de vrouw rukten. Hij schoot de vrouw te hulp, waarna beide daders wegrenden. De automobili­st stelde een achtervolg­ing in, waarbij Christiaan R tegen de wagen van de man aankwam en aangehoude­n kon worden. Christiaan R beweerde dat hij had gezien dat een ander het slachtoffe­r beroofde, waarna hij de vrouw te hulp schoot. Dat klopt volgens het slachtoffe­r en haar moeder echter niet. Zij vermoeden dat de veroordeel­de en zijn kompaan hen een poosje hebben achtervolg­d en toegeslage­n. Zij herkennen Christiaan R als een van de daders. Het Openbaar Ministerie eiste drieënhalf jaar gevangenis­straf tegen hem.

Advocaat Valerie Piqué pleitte dat haar cliënt verklaart dat hij de twee vrouwen te hulp schoot, maar als een van de mededaders werd aangemerkt. Zij zegt dat de man blijvend lichamelij­k letsel heeft overgehoud­en. Bij haar cliënt is niets aangetroff­en. Volgens de raadsvrouw is de man voor het eerst in aanraking gekomen met de politie. De rechter zegt dat Christiaan R op een gegeven moment beweerde dat hij achter de rover was gerend. Volgens haar klopt dit niet, omdat Christiaan R een andere richting oprende dan de andere man.

WJ

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname