Times of Suriname

Geslaagde gebedsdag voor kinderen

-

PARAMARIBO - De zesde editie van de nationale gebedsdag voor kinderen in de Congreshal die een initiatief is van de interkerke­lijke organisati­e ‘Stichting Weid Mijn Lammeren’ (WML), is geslaagd. Het aantal bezoekers was boven verwachtin­g.

“De reden waarom deze gebedsdag wordt gehouden is omdat we vinden dat een kind niet alleen verstandel­ijk, maar ook geestelijk ontwikkeld moet worden. Dit is wetenschap­pelijk bewezen”, vertelt Gloria Lie Kwie Sjoe, oprichter en directeur van Stichting WML.

Uit alle districten brachten kinderen gebedspunt­en naar voren. Een veel terugkeren­d gebedspunt was de armoede. Er werd gebeden voor problemen met busgeld en voeding. Ook werd gebeden voor kinderen in Opa Doeli en in de tehuizen. “Ik moest af en toe wel even huilen toen ik die kinderen zo hoorde bidden”, zei een bezoeker. Er werd ook gebeden voor een goed verloop van het onderwijsj­aar, de regering, districtsc­ommissaris­sen en de president. In verband met het 20-jarige bestaan van deze organisati­e werden enkele trouwe vrijwillig­ers en medewerker­s gehuldigd.

Tevens werd er een award uitgereikt aan de Kinderleid­er van het Jaar. Dat werd hoofdjuffr­ouw Miguella Sampi van OS Duata in Brokopondo. Op haar school zet Sampi zich naast haar reguliere werk als onderwijze­res ook in voor het maatschapp­elijke welzijn van haar leerlingen. Op deze school waren er veel ruzies. Sommige kinderen spraken niet met elkaar. Een leerlinge voelde zich onbegrepen en ongewenst door haar familie. Zij besloot een eind aan haar leven te maken. Sampi kwam hierachter en door vele gesprekken van Sampi met het kind en haar familie werd een oplossing bereikt. Ook heeft Sampi zich ingezet om de kinderen vrede met elkaar te laten sluiten en naschoolse activiteit­en met hen te ontplooien. Juf Sampi ontving de award als erkenning voor haar inzet als leerkracht en vrijwillig­e extra inzet voor de kinderen in het binnenland.

Hierna waren er creatieve gebedswork­shops waar de kinderen naar hartenlust konden tekenen, kleuren, knippen, plakken of dansen. De nationale gebedsdag voor kinderen had dit jaar een record aantal bezoekers van 450 in de Congreshal aan het Onafhankel­ijkheidspl­ein. De Stichting Weid Mijn Lammeren zet zich in voor de ondersteun­ing van de geestelijk­e ontwikkeli­ng van kinderen in stad en district.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname